FNV BOUW

FNV Bouw roept Duitse bouwvakkers in staking

De bouw in Duitsland is voor het eerst in staking. FNV Bouw heeft zich solidair verklaard met de stakingsacties van IG Bau in Duitsland. Bestuurders van FNV Bouw zullen Duitse bouwvakkers die in Nederland werkzaam zijn oproepen om zich bij de staking aan te sluiten. In dat kader wordt op 20 juni een wegenbouwproject in Lexmond bezocht.

Bij een wegenbouwproject aan de A27 zijn een dertigtal Duitse wegenbouwers van het bouwbedrijf Oeverman werkzaam. Bestuurders van FNV Bouw zullen hen in de vroege ochtend van 20 juni in hun bouwkeet in Lexmond oproepen om zich aan te sluiten bij de stakingsacties van hun collega's in Duitsland. Zij kunnen zich als staker inschrijven in Nordhorn of Osnabrück.

Op de tweede stakingsdag waren al ruim negenduizend Duitse bouwvakkers in staking. Het CAO-conflict in Duitsland concentreert zich op het loon. Werkgevers bieden niet meer dan 3 procent, de werknemers eisen 4,5 procent. Bovendien willen de bonden het verschil in minimumloon tussen werknemers uit het voormalige Oost-Duitsland en de rest van Duitsland opheffen.

Voor de redactie, niet voor publicatie

Zoekwoorden:

Deel: ' FNV Bouw roept Duitse bouwvakkers in staking '
Lees ook