FNV

FNV brengt vernieuwde versie QuickScan Werkdruk
ARBO - arbo@dds.nl

De FNV heeft een vernieuwde versie van de QuickScan Werkdruk ontwikkeld. Dit software programma brengt de oorzaken van werkdruk én mogelijke oplossingen in kaart. De QuickScan Werkdruk 3.0 is makkelijker in gebruik en biedt meer mogelijkheden dan voorgaande versies. Zo kan het programma nu via netwerk of intranet worden gebruikt, wat het aantrekkelijker maakt voor grote organisaties. Bovendien kunnen resultaten van de QuickScan Werkdruk 3.0 vergeleken worden met de meest actuele landelijke gegevens.

Al geruime tijd zet de FNV zich in om werkdruk terug te dringen. Hiervoor biedt zij organisaties verschillende instrumenten. Na het succes van eerdere QuickScans is de FNV dan ook toe aan een derde, vernieuwde versie van het programma. De QuickScan Werkdruk 3.0 is een coproductie van specialisten van de FNV vakcentrale, FNV Bondgenoten, FNV ouw, ABVAKABO FNV, Full Moon Humatics, MPU en uitgeverij Kerckebosch. Met een eeks van vragen die werknemers vanaf de eigen werkplek in kunnen vullen, wordt innen korte tijd de werkdruk gemeten. Het instrument maakt automatisch een elder rapport dat per afdeling én functie laat zien hoe het met de mate van werkdruk staat. Ook een vergelijking van verschillende meetmomenten is mogelijk. Uiteindelijk biedt het programma raktische handvatten om werkdruk aan te pakken. Na de metingen kunnen organisaties dus direct aan de slag! Dit maakt de QuickScan Werkdruk 3.0 tot een waardevol instrument voor onder andere ondernemingsraden, personeelsfunctionarissen en directies.

Omdat de QuickScan Werkdruk 3.0 leverbaar is in verschillende uitvoeringen kan het worden aangepast aan de specifieke kenmerken van een organisatie. Ook biedt de FNV in samenwerking met Elsevier Opleiding & Training de mogelijkheid een ondersteunende training Werkdruk en Stress te volgen. Bovendien publiceren de FNV en Kerckebosch toelichtende boeken over werkdruk. Met dit hele pakket aan mogelijkheden ondersteunt de FNV organisaties bij het nemen van concrete stappen tegen werkdruk.

Voor leden van FNV en ondernemings- of medezeggenschapsraden geldt de speciale prijs van EUR 67,61 voor de stand-alone versie van de QuickScan Werkdruk 3.0. Op http://www.werkdruk.com (www.werkdruk.com) is meer informatie te vinden over werkdruk en de kosten van andere versies van de QuickScan Werkdruk 3.0. Hier kunnen ook bestellingen voor het softwareprogramma worden geplaatst.

Meer informatie over werkdruk en stress op deze site vindt u http://www.fnv.nl/02werkgeld/arbo/themas/werkdruk/?werkdruk.html (hier)

Deel: ' FNV brengt vernieuwde versie QuickScan Werkdruk '
Lees ook