FNV

FNV met 'prikkelende' funfoto-actie op Kwakoe Festival mondiaal - marjan.brunner@vc.fnv.nl

De kaartenactie 'Triumph moet uit Birma!' loopt zeer goed. Al ruim 100.000 kaarten zijn verspreid. In de webkrant Mondiaal Magazine die volgende week weer uitkomt zal meer aandacht besteed worden aan de campagneresultaten tot nu toe. De acties tegen lingerieproducent Triumph zijn nog steeds gaande en de FNV gaat de actie op een ludieke manier onder de aandacht brengen van het publiek op het Kwakoe Festival in Amsterdam. Daar staat namelijk een fotograaf klaar om een 'funfoto' te maken van de bezoekers, die omgetoverd worden tot model met prikkeldraad-bh. Dit alles in het kader van: "Triumph-bh: sexy en prikkelend?!". Wie 'sexy en prikkelend' op de foto wil moet in een van de komende drie weekenden langs de FNV-stand gaan op het Kwakoe Festival in Amsterdam. Daar staat alles klaar om de bezoeker als model met prikkeldraad-bh op de 'funfoto' te zetten. Dit alles in het kader van de actie tegen Triumph en Vendex KBB. Het Kwakoe-festival wordt iedere zaterdag en zondag gehouden van 14 juli tot en met 19 augustus 2001 in het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost. De toegang tot het terrein en alle activiteiten zijn gratis. De activiteiten vinden plaats van 10:00 tot 20:00 uur. Surf voor meer info naar www.kwakoe.nl

Triumph moet uit Birma
De FNV voert, samen met andere organisaties als de Schone Kleren Kampagne en Novib, actie tegen lingerieproducent Triumpn. De lingerie van Triumph komt namelijk o.a. uit Birma, waar een militair regime aan de macht is. Mensen verdwijnen, worden gemarteld en ingezet als dwangarbeiders. Buitenlandse investeringen komen ten goede aan het militaire regime. KBB Vendex (Bijenkorf, V&D en Hunkemöller) verkoopt Triumph-producten en moet hiermee stoppen. En Triumph moet uit Birma. Triumph is ook Sloggi!

Stuur een protestkaart
Je kunt deze oproep ondersteunen door een kaart te sturen aan Triumph International en aan KBB Vendex. Je kunt de gratis kaart en actiemap (met poster) bestellen via de http://www.fnv.nl/07email/?e-mail.html (Publieksvoorlichting van de FNV), of bel: 0900 - 3300 300 (22 ct p/m). Je kunt ook een e-card sturen. Surf naar http://www.fnv.nl/03interactie/ansichtkaart/?e-ansichtkaart.html (de ansichtkaartensite van de FNV) en stuur de e-card naar familie, vrienden en collega's om op die manier nog meer bekendheid te geven aan de actie.

Waarom prikt een BH uit Birma?
Open de bijlage voor de 10 meest gestelde vragen.

27 juli 2001

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/mondiaal .

Deel: ' FNV met funfoto-actie op Kwakoe Festival in Amsterdam '
Lees ook