Jongerenambassadeur gezocht

17 december 2003

FNV Mondiaal zoekt een jongerenambassadeur. In mei 2004 wordt een groot kinderwereldcongres gehouden voor en door kinderen, dat in het teken staat van kinderarbeid en kinderrechten. Van 10 tot en met 13 mei komen 500 kinderen uit 100 verschillende landen in Florence (Italië) bij elkaar, waar ook wereldleiders aanwezig zullen zijn. Ook Nederland zal een afvaardiging sturen. Uit alle aanmeldingen op deze oproep zal één jongerenambassadeur gekozen worden die naar Florence gaat. De jongerenambassadeur zal met alle andere kinderen de wereld vragen om werkelijk aan het werk te gaan tegen kinderarbeid.

In 1998 trok een mars tegen kinderarbeid over de hele wereld. Deze heeft eraan bijgedragen dat nu in 144 landen wetten zijn aangenomen om de ergste vormen van kinderarbeid tegen te gaan. Een prachtig resultaat maar op dit moment zijn er nog steeds 246 miljoen kinderen van 15 jaar en jonger die werken en niet gewoon dagelijks naar school kunnen. Dat is één zesde van alle kinderen in die leeftijd in de wereld. Er moet dus nodig weer iets gebeuren. Vandaar het kinderwereldcongres voor en door kinderen in mei 2004.

Lees de oproep in de bijlage voor meer informatie en hoe je je kan aanmelden. Aanmeldingen moeten v��r 12 januari 2004 bij FNV Mondiaal zijn.
Zie het origineel

Deel: ' FNV Mondiaal jongerenambassadeur op kinderwereldcongres in Florence '
Lees ook