fnv

persbericht

fnv: pensioenbesluit kamer sta-in-de-weg voor akkoord

de fnv is zwaar teleurgesteld in het besluit van een deel van de tweede kamer de veel te rigide herstelplannen van minister donner voor de pensioenfondsen te steunen. "Als dit door gaat zal dat onvermijdelijk leiden tot grote maatschappelijke onrust. Voor ons zal dit een cruciaal punt zijn in de gesprekken die we momenteel voeren met kabinet en werkgevers over een eventueel sociaal akkoord", aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

Eerder al heeft Nederlandse grootste vakcentrale laten weten het verruimen van de hersteltermijn van de dekkingsgraad voor pensioenen van drie naar vijf jaar van harte toe te juichen. De pijn zit 'm vooral in de voorwaarden die Donner aan de pensioenfondsen stelt. Die kunnen ertoe leiden dat sommige fondsen onnodig volgend jaar al moeten overgaan tot afstempeling, jargon voor het verlagen van de pensioenuitkeringen.

Jongerius: "Donner dwingt op deze manier tot onnodig en voortijdig snijden in de inkomens van ouderen. Bovendien heeft zijn aanpak ook nare gevolgen voor opbouw van pensioenen van nog werkende mensen. In het sociaal overleg gaan we daar dwars voorliggen."

FNV-voorlichting/
Paulus Plas: 020 - 58 16 553

Zoekwoorden:

Deel: ' FNV pensioenbesluit Kamer sta-in-de-weg voor akkoord '
Lees ook