FNV

FNV reageert geschokt op dood Pim Fortuyn
Publieksvoorlichting - publieksvoorlichting@vc.fnv.nl

De FNV is geschokt door de moordaanslag op Pim Fortuyn. Vice-voorzitter Kitty Roozemond: "Het is ongelooflijk wat er is gebeurd en we keuren dit ten zeerste af."

De FNV is geschokt door de moordaanslag op Pim Fortuyn. "Hoe kan in een democratisch land als Nederland zoiets gebeuren? Juist in Nederland, waar we gewend zijn met open vizier en op democratische wijze het debat aan te gaan om tegenstellingen te overbruggen. Ook met mensen als Pim Fortuyn, wiens standpunten wij als vakbeweging beslist niet deelde." Dit zegt vice-voorzitter Kitty Roozemond in een eerste reactie op de dood van Pim Fortuyn.

"Een aanslag als deze druist in tegen alle democratische waarden en normen die wij in Nederland kennen en zal de tegenstellingen alleen maar verscherpen. De moord op Fortuyn vervult ons met diepe afschuw. Laat verdraagzaamheid de basis van onze samenleving blijven. Wij willen leven in een land waar haat geen kans heeft en waar verschil van mening in discussie hoog mag op lopen, maar waar nooit naar wapens wordt gegrepen."

7 mei 2002

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op http://www.fnv.nl/nieuws. Meer weten over uw salaris? Ga naar www.loonwijzer.nl of www.vrouwenloonwijzer.nl

Deel: ' FNV reageert geschokt op dood Pim Fortuyn '
Lees ook