FNV

FNV: Spaarloonactie nu al doorslaand succes

De spaarloonactie van de FNV is na twee dagen al een doorslaand succes. Sinds de actie woensdag van start ging, hebben al 16.635 mensen via de FNV-site protest aangetekend tegen de geplande afschaffing van de spaarloonregeling. Dat betekent dat er per uur gemiddeld 350 e-mails naar de regeringsfracties worden gestuurd.

De FNV heeft de capaciteit van de internetserver aangepast om de groeiende stroom e-mails goed af te kunnen handelen. Daarnaast was een technische kunstgreep nodig om een filter bij de Haagse computers te omzeilen.

'De actie loopt boven verwachting goed,' zegt Kitty Roozemond, vice-voorzitter van de FNV. 'In dit tempo overschrijden we vandaag nog de 20.000'.

Roozemond ziet in de grote toeloop vooral een teken van zorg. 'Werknemers gebruiken de spaarloonregeling voor de financiering van belangrijke zaken zoals de aanvulling van een pensioengat, de koop van een huis of verlof. De nieuwe coalitie haalt daar nu plotseling een dikke streep doorheen zonder daar een geloofwaardig alternatief tegenover te stellen.'

De zogeheten levensloopverzekering waar het kabinet mee komt is volgens de vice-voorzitter een sigaar uit eigen doos. 'Een nieuwe naam voor al bestaande zorg- en verlofregelingen, waar bovendien nog eens fors in gesneden wordt.'

Meer informatie:
FNV Voorlichting, Richard Gielen: 020 5816 555/ 06 53 412533

26 jul 02 12:17

Deel: ' FNV Spaarloonactie nu al doorslaand succes '
Lees ook