FNV

FNV Sport eist in kort geding EK-deelname vinzwemmers

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) staakte (eind juni) al haar vinzwemactiviteiten voor onbepaalde tijd. De reden van dit besluit is de toenemende stroom aan negatieve berichten rondom het vinzwemmen in Nederland. De consequentie is dat een aantal topsporters niet kan deelnemen aan de Europese Kampioenschappen. Dit toernooi vindt van 30 augustus tot en met 7 september plaats in Eger (Hongarije).

In een kort geding dat op 24 juli a.s. voor de president van de arrondissementsrechtbank te Utrecht dient, eist FNV Sport de inschrijving voor de EK van Justin van Barneveld, Nicole de Groot, Dennis van den Berg, Nino Ribbink en Alexander Bakker. Zij zijn voor dit EK genomineerd.

De vijf vinzwemmers voelen zich onevenredig en onaanvaardbaar behandeld door de beslissing van NOB. Een uitvoerig overleg op 16 juli met het bestuur van de NOB bood geen oplossing in dit conflict.

FNV Sport ziet de beslissing van het NOB-bestuur als een staaltje van bestuurlijk onvermogen, dat geheel voorbij gaat aan de belangen van de topsporter. Een jaar intensieve voorbereiding op een voor topsporters sportief hoogtepunt, dreigt buiten de schuld van de vinzwemmers door een besluit van de eigen bond voor niets te zijn geweest.

Vinzwemmen is in Nederland een (nog) onbekende sport, waarbij het erom gaat om met behulp van een vin (zwemvlies aan de voeten) een bepaalde afstand in zo kort mogelijke tijd te zwemmen. Deze spectaculaire sport mag zich in het buitenland in een toenemende belangstelling verheugen. De vijf vinzwemmers behoren tot de subtop van de wereld.

Deel: ' FNV Sport eist in kort geding EK-deelname vinzwemmers '
Lees ook