FNV

Sportievelingen gezocht voor estafette
mondiaal - marjan.brunner@vc.fnv.nl

Gezocht: enthousiaste sportievelingen die tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal in juni een bijdrage willen leveren aan de verbetering van arbeids-omstandigheden in de sportgoederen industrie.

Scoor tegen onrecht

Lage lonen, lange werkweken, onveilige arbeidsomstandigheden, kinderarbeid en schending van het recht op vakbondsvrijheid zijn aan de orde van de dag in de fabrieken waar sportkleding en -schoenen, ballen en andere attributen gemaakt worden.

De FNV, de Schone Kleren Kampagne en de Landelijke India Werkgroep vragen van de grote sportmerken als Nike, Adidas, Puma, Reebok en anderen om daar verandering in te brengen.

Als sporter kun je niet zonder sportartikelen. Dat is logisch. We vragen dan ook niet om te stoppen met het kopen van deze spullen. Wat iedereen wel kan doen is aan de sportmerken duidelijk maken dat er van hen verwacht wordt dat ze internationaal erkende mensenrechten respecteren.

Doe mee aan de estafette

De kroon op de campagne 'Scoor tegen onrecht', die tijdens het wereldkampioenschap voetbal gevoerd wordt, is een heuse 48 uur durende estafette door Nederland. We dagen iedereen uit om in het weekend van 14 tot en met 16 juni een etappe van de estafette op zich te nemen en een team te mobiliseren.

Dit is een unieke kans om de zijlijn te verlaten en actief lid te worden van onze sportploeg. Nederland doet niet mee aan het WK maar door deelname aan deze sportieve activiteit kan onze ploeg toch de overwinning behalen!

Doe mee aan de estafette in juni. Vorm een ploeg en bepaal hoe je de etappe af wilt leggen, alles mag als je je maar op een sportieve manier voortbeweegt. Skaten, roeien, zeilen, duiken, fietsen, wandelen, hardrennen, het kan allemaal. Bepaal samen met je team hoe groot de afstand is die je gaat afleggen. Nodig ook bekende sporters uit je woonplaats uit om mee te doen aan de estafette!

Naast deelname aan de estafette kan je een wedstrijd organiseren of de plaatselijke fanfare uitnodigen voor de finnish van de etappe.

Je kunt de lokale pers benaderen met de vraag of zij verslag willen leggen van de etappe die jouw team aflegt. Wie weet kan de sportraad in je gemeente de activiteit ondersteunen.

De estafette gaat op vrijdagmiddag 14 juni om 16.00 uur van start in Assen en eindigt zondagmiddag 16 juni op Festival Mundial, op het grote podium van de FNV. Alle deelnemers worden uitgenodigd om de finale in Tilburg mee te maken.

Interesse?

Meld je aan bij de Landelijke India Werkgroep: 030 232 1340 of via: onrecht.scoort.slecht@wanadoo.nl.

Kijk voor de route en en laatste informatie op de site van https://www.cleanclothes.org/wk2002/estafette.htm (de Schone Kleren Kampagne.)

Meer nieuws? Ga naar https://www.fnv.nl/mondiaal .

Deel: ' FNV Sportievelingen lopen estafette voor Schone Kleren Campagne '
Lees ook