Ingezonden persbericht


RADIO
PERSBERICHT
TEMA
focus op maatschappelijke tendensen

Zaterdag 6 oktober 2001
14.02-15.00 uur
Teleac/NOT 747AM
Live te beluisteren via Internet op www.omroep.nl/747am Alle uitzendingen blijven te beluisteren in Real Audio op www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand

In Tema deze week:


· De brede school in opmars

· Astma onderzocht via computertechnologie
In het hoofdtema van vandaag aandacht voor de brede school, een concept dat leren, ontspanning en opvang van kinderen verenigt. Politici op lokaal en nationaal niveau zien de Brede School als oplossing voor het wegwerken van achterstandsituaties en het gebrek aan kinderopvang. Soms wordt er een nieuw gebouw neergezet, en soms blijft de bestaande bouw gehandhaafd, maar altijd is de vraag: hoe kom je tot een goed functionerende brede school, waarin alle partijen samenwerken en de kinderen het naar hun zin hebben?

In de studio is Saskia van Oenen te gast, projectleider voor de brede school bij NIZW, het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn. Ze vertelt onder andere over het belangrijke sociale aspect van de brede school. Michiel van der Grinten deed onderzoek naar de brede school ontwikkeling in Nederland, bij adviesbureau Oberon in opdracht van de Ministeries van VWS en OCW. Hij verwoordt de belemmeringen waar een brede school mee te maken kan krijgen, en de rol die gemeenten spelen. In Den Bosch nemen we een kijkje op een Brede Bossche School, samen met coördinator Arnold Reijnen. Heeft de brede school een verbetering in het onderwijs teweeggebracht? Hoe profiteren de leerlingen van de extra mogelijkheden?

In het minitema bekijken we een bijzonder onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mireille Oud geeft de longen van astmapatiënten weer door middel van computertechnologie, na meting van de benauwdheid met een microfoontje.

TEMA - focus op maatschappelijke tendensen - is een programma van Zita Bebenroth, Menno Hoeboer, Tanja Fraai en Irma Koevoet. Techniek: Ronald Niehaus. Presentatie: Jeroen Dirks. Eindredactie: Henk Halfman en Carien Neeleman.

Deel: ' Focus op maatschappelijke tendensen bij de Teleac '
Lees ook