Horses of the DutchNRPS LIMBURG: WEER GOEDE CARL-NAKOMELINGEN
SEVENUM De Limburgse fokkers van NRPS-ponys hebben een naam hoog te houden en doen dat ieder jaar met verve op de provinciale keuring, die tegenwoordig op het evenemententerrein dn Umswing van Sevenum/Kronenburg plaatsvindt. Maar de laatste jaren worden ook steeds enkele zeer goede grote maat rijpaarden aangeboden.

Na El Beauty heeft de hengst Casper een aantal jaren de dienst uitgemaakt bij de Limburgse rijponys, maar nu lijkt het de beurt te zijn aan een jongere generatie: Caspers zoon Carl en de Welsh-gefokte Vitano. Vooral de afgelopen winter naar Noord-Nederland verkochte Carl maakte indruk met twee kampioenen, eerst bij de rijponyveulens en vervolgens bij de rijpaardveulens kleine maat. Kampioensduo bij de ponys waren de keurmerrie Tessa (El Beauty x Olderts Jupiter) en haar best bewegende en goed ontwikkelde merrieveulen van Carl. Fokker en eigenaar van beide is L. van Mierlo in Budel. Casper is de vader van de jeugdkampioen van deze fokrichting: de voormalige Nationaal jeugdkampioen Goldy (mv. El Beauty), nu twee jaar en nog steeds heel mooi, sterk en goed bewegend. Fokker en eigenaar is P.J.H. Wilms in Beringe. Veulenkampioen van de rijpaarden kleine maat Desteny (Carl x Dutchman) van A. van Mierlo in Someren Heide is in meerdere generaties gefokt uit kleine maat rijpaarden en vertegenwoordigt bij uitstek het gewenste type. De kampioen van de driejarige en oudere in deze fokrichting was een dochter van de bekende internationale dressuurpony Indah Hindi (Ramano x Kebir II ox) en de rijpaardhengst Jazz: deze vierjarige Paminda is gefokt door de eigenaresse mw. M.M.J. Raaijmakers-Smolders in St. Antonis.

Bij de rijpaarden grote maat domineerde Th. Peeters in Nijmegen met twee kampioenen. Het beste veulen was de langbelijnde, goed bewegende Cantis, een zoon van Peeters eigen hengst Cantos en de stermerrie Cassima (Cassini x Ahorn Z). Bij de oudere rijpaarden zegevierde de driejarige Cashibanta (Cash x Dibantos), die als veulen ook al de Limburgse titel opeiste.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Deel: ' Fokkers van NRPS-pony's weer goede Carl-nakomelingen '
Lees ook