Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Fonds Wijkinitiatieven steunt plannen van bewoners, ondernemers en scholen

Samen maken we Leiden mooier

Publicatiedatum: 7 maart 2003

Heeft u het wel eens, onder het genot van een kopje koffie, met uw buren over het onderhoud van uw buurt? Maak er dan een plan van en dien het in bij het Fonds Wijkinitiatieven.

MILIEU EN BEHEER Natuurlijk is Leiden mooi. Daar wordt door u en de gemeente hard aan gewerkt. Maar het kan altijd beter en uw bijdrage is daarbij onmisbaar. Doe daarom een beroep op het Fonds Wijkinitiatieven. Dit fonds is opgericht voor bewoners(organisaties), ondernemers en scholen die actief willen meedenken en meewerken aan een mooier Leiden. Jaarlijks is een budget beschikbaar voor drie onderdelen: het groener maken van de buurt, het houden van schoonmaakacties en het opknappen van speeltoestellen en speelplekken.

Alle bewoners, scholen en ondernemers in de gemeente Leiden kunnen een plan indienen. Het project moet ten goede komen aan het milieu in uw eigen straat of buurt. Naast het bedenken van het plan, helpt u het ook mee uitvoeren. Het concept moet wel door zoveel mogelijk mensen uit de buurt gesteund worden. Een plan waar mensen ook op de lange termijn wat aan hebben heeft de voorkeur boven een eenmalige actie.

Beroep doen op het fonds

Maak samen met uw buurtvereniging, bedrijf of school een plan voor: (meer) groen in de wijk, een schoonmaakactie of voor het opknappen van speeltoestellen of speelplaatsen. Dien dit in bij de gemeente Leiden. Het indienen van een plan kost u uiteraard helemaal niets. De beste plannen op het gebied van schoonmaken worden beloond met de 'Leiden Ruimt Op!'- prijs.

Plan indienen

Het Aanmeldingsformulier Fonds Wijkinitiatieven kunt u ophalen en daarna ingevuld weer inleveren bij de balie van het Stadsbouwhuis aan de Langegracht 72 of bij de dienst Milieu en Beheer aan de Admiraal Banckertweg 15. Telefonisch aanmelden kan ook bij Lia Heijligers (071-5167638). Bovendien kan zij u meer informatie geven over het fonds. Tot en met vrijdag 28 maart kunt u uw initiatieven indienen. Stuur het formulier voor deze datum naar: gemeente Leiden, Stadsbouwhuis/Wijkbeheer, ter attentie van Lia Heijligers, postbus 9100, 2300 PC Leiden. Binnen een maand na sluitingsdatum krijgt u schriftelijk bericht of uw plan wordt gehonoreerd.

Deze pagina is gewijzigd op 7 maart 2003

Deel: ' Fonds Wijkinitiatieven steunt plannen bewoners, ondernemers en schol.. '
Lees ook