Food Battle tijdens de dag van de Gezonde Schoolkantine


Vivian Reijs en Ramon Beuk stimuleren Gezonde Schoolkantine

UTRECHT, 20120410 -- Op 17 april 2012 vindt de dag van De Gezonde Schoolkantine weer plaats. Het thema voor die dag is “Zelfbewust, naar een verantwoorde schoolkantine”. Deze themadag is er om met schoolbesturen, ouderraden en leerlingenraden te discussiëren over het thema “De gezonde schoolkantine”. Initiator van deze jaarlijks terugkerende dag op de derde dinsdag van april is Arron Fresh. Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk 12 april 2012 aanmelden.

Ramon Beuk, tv-kok en schrijver van kookboeken, zal gedurende deze dag de deelnemers verrassen met culinaire mogelijkheden volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Recepten welke u dus direct toepasbaar kan maken in de praktijk.

Food Battle

Onder leiding van Ramon Beuk zullen een tweetal scholen gaan strijden om de Food Battle Award 2012. Drie afgevaardigden van twee scholen zullen deze strijd aangaan. Twee van hen zullen op een zo creatief mogelijke manier broodjes moeten bereiden. Hierbij zal gelet worden op creativiteit, uitvoerbaarheid en uiteraard zal Ramon Beuk de smaak beoordelen. Ook zal er per broodjes tijdens de bereiding per product de caloriewaarde geteld worden. Daar komt de derde teamspeler van pas. Deze zal namelijk met de tegenstander van het andere team op het fietsspel, bekend van HollandSport, de door zijn teamgenoten bereide calorieën moeten verbranden.

Arron Fresh heeft Vivian Reijs die dag als voorzitter aangesteld. Vivian Reijs is, naast SBS6 presentatrice, voedingsdeskundige. Waarbij haar interesse uitgaat naar eetgedrag onder jongeren. Tijdens de bijeenkomst zal er ruimte zijn om te discussiëren hoe dit eetgedrag bij jongeren op een positieve manier te beïnvloeden. Ook zijn er die dag sprekers van het Voedingscentrum en het Convenant Gezond Gewicht. Tijdens de themadag is er een ronde met tafeldiscussies. Er zullen fabrikanten aanwezig zijn van verantwoorde producten die hun assortiment tonen. De nieuwste trends op het gebied van consumptie- en koopgedrag onder jongeren zullen de revue passeren.

De kosten voor deelname aan deze dag zijn gratis.

Voor elke deelnemer doneren wij 10 euro aan Stichting Stop Kindermisbruik.

Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk 12 april 2012 aanmelden.

Wat doet Arron Fresh?

Op een locatie van Arron Fresh moet het voor leerlingen in één oogopslag duidelijk zijn dat het hier gaat om een schoolcateraar welke producten aanbiedt die lekker, gezond en verantwoord zijn tegen een eerlijke prijs / kwaliteit verhouding. Arron Fresh locaties werken volgens de uitgangspunten van het Handvest “Gezonder voedingsaanbod op scholen” en bieden daarmee een gezonde balans in het assortimentsaanbod van verantwoorde en minder verantwoorde producten. Personeel van Arron Fresh is in het bezit van een HACCP certificering. Hiermee wordt de voedselveiligheid gegarandeerd. Middels de huisstijl wordt er gecommuniceerd wat de doelstelling is van Arron Fresh.

Schoolbesturen kunnen zichzelf, hun ouderraad en leerlingenraad vrijblijvend opgeven via www.gezondeschoolcatering.nl

De dag van De Gezonde Schoolkantine 2012 vindt plaats in het Jacobi Theather te Utrecht.


Deel: ' Food Battle tijdens de dag van de Gezonde Schoolkantine '
Lees ook