FoodLovers Festival mikt op thuiskoks en fijnproevers


Topkoks, dj's en kinderworkshop op unieke locatie tussen de boomgaarden

ARNHEM, 20100413 -- Ramon Beuk en Andy McDonald zijn de bekende topkoks die samen met andere bevlogen koks het kookeiland en de workshopkeukens op het FoodLovers Festival 2010 bemannen. Op zaterdag en zondag 15 en 16 mei is het n groot feest van geuren, kleuren, smaken en muziek in een monumentaal veilinghuis in Andelst, het hart van de Betuwe.

FoodLovers Festival in het kort
FoodLoversFestival is een nieuw jaarlijks terugkerend foodfestival. Het draait allemaal om lekker en vernieuwend eten en drinken voor de thuiskok. Centraal staat een groot kookeiland waar koks op interactieve wijze hun kunsten voor het publiek vertonen. Ze gebruiken pure ingredinten en geven extra aandacht aan biologisch geteelde groenten en fruit, aan seizoensproducten en aan `vergeten' groenten van eigen bodem. Gezond en eerlijk, maar vooral heerlijk.

Bewuste fijnproevers
FoodLovers Festival is ht evenement voor bevlogen thuiskoks en bewuste fijnproevers. Kijk de kunst af van de meesters en geniet van het resultaat aan fraai gedekte lange tafels of in hippe loungesets. Leer in een handomdraai zelf leuke gerechten maken bij een van de workshops. Doe uw voordeel met wijn- en biertips van inspirerende sommeliers. Of koop direct mooie producten bij de verrassende Delistands.

Ramon Beuk en Food Emotions
Ramon Beuk presenteert zijn nieuwe concept Food Emotions op het kookeiland n tijdens de FoodLovers Party. De kok en kookboekenschrijver kreeg het idee op zijn reis langs producenten voor het Fair Trade Original-label, dat uitmondde in zijn boek `Wat van fair komt...' Het boek kreeg in 2009 de publieksprijs in de wedstrijd `Kookboek van het jaar'.

Andy McDonald en Alpro soya
Topchef Andy McDonald, de bekende vegetarische kok, geeft vier workshops over koken met sojaproducten van Alpro. Hij laat zien dat gevarieerd en lekker eten belangrijk is voor een goede gezondheid.

Muziek en FoodLovers Party
Alle zintuigen doen mee. Muziek komt overdag van singer-songwriters in korte sets van een half uur. De zaterdag eindigt met de FoodLovers Party. Top DJ's Leroy Rey, K-Fresh en Kraak&Smaak verzorgen de beats. In plaats van gerechten zijn er kleine hapjes en uiteraard is de bar geopend.

Food voor kids
Het FoodLovers Festival is een uitje voor het hele gezin. Kinderen kunnen op zondag meedoen aan een kinderkookworkshop en er is een vrolijke kinderhoek.

Appelboom
Sponsor Biologica zet een echte levensgrote appelboom in de veilinghal. U kunt daar uw eigen biologische appelboom adopteren; daarmee steunt u de groeikracht van biologisch en de invloed van eten: kiezen met je vork. Biologica heeft bijna 30.000 adoptanten en donateurs en draagt het CBF-Keurmerk.

Monumentale veilinghal
De bijzondere locatie voor het FoodLovers Festival is een voormalig veilinggebouw, waar decennialang fruit werd verhandeld. De karakteristieke houten luiken waar het fruit naar binnen kwam en de afmijnzaal met veilingklok zijn er nog steeds. De Betuwe is de perfecte plek voor dit festival, waar vooral aandacht is voor eerlijke, lokale ingredinten, geteeld en gefokt met oog voor mens, dier en milieu. Natuurlijk met fruit van eigen bodem, terug te vinden in verse sappen en cocktails.

Partners
FoodLovers Festival werkt samen met het bekende culinaire magazine Wining&Dining. Daarnaast heeft een flink aantal gerenommeerde partijen zich aan het evenement verbonden: Biologica, Alpro soya, Gulpener Bier, Discover Freshhh, Rabobank, Betuws Wijndomein, Fruit Experience, Buitenhaarden XL, Van Haver tot Gort, Smokey Al Garlic, Bele Casel, Silvio Morando, Sandro Tasoniero en Il Convivio Wijnen.

Locatie
Het festival vindt plaats in De Veiling, Wageningsestraat 35, 6673DB te Andelst. De locatie ligt naast het treinstation Zetten-Andelst en is vanaf de A15 goed te bereiken met de auto.

Website: www.foodloversfestival.nl


Deel: ' FoodLovers Festival mikt op thuiskoks en fijnproevers '
Lees ook