Amsterdam RAI

Horecava 2003
21 jun 2002

Foodtrends nieuw onderdeel van horecava 2003

Onder de noemer FoodTrends gaat Horecava 2003 uitgebreid aandacht besteden aan de belangrijkste en opvallende ontwikkelingen op het gebied van eten in horeca en catering. Belangrijk onderdeel van FoodTrends zijn vier pleinen op de beursvloer. Hier kan de bezoeker zelf zien en ervaren wat de belangrijkste trends zijn in ingrediënten, bereiding en presentatie. Ieder plein belicht een horecaconcept: restaurant, eetcafé, fastfood/cafetaria en bedrijfs-/ zorgrestaurant. Vrijwel iedere bezoeker kan zo volop ideeën op doen voor zijn bedrijf.

Naast FoodTrends verwacht de Horecava met zon 500 exposanten een overzicht te bieden van alle productcategorieën uit de branche. Horecava 2003, het grootste vakevenement in de Benelux voor horeca en grootkeuken vindt plaats van maandag 6 tot en met donderdag 9 januari 2003 in Amsterdam RAI.

Vier trendpleinen
Op elk plein ziet de bezoeker zowel de achterzijde (keuken) als voorzijde (interieur) van de horecagelegenheden. Te zien is hoe gerechten worden klaargemaakt in de keuken. Naast de aandacht voor food is er ook veel aandacht voor de productie (zoals apparatuur en technieken) als voor de presentatie (aankleding, bediening, interieur etc.). Het is de bedoeling dat er de gehele dag een uitgebreid programma is van demonstraties, presentaties, proeverijen en workshops. Exposanten en organisaties kunnen inhaken op de trendpleinen met eigen presentaties. Deze extra
presentatiemogelijkheden geven deelnemers de kans om hun aanwezigheid met een stand uit te breiden met een meer inhoudelijke presentatie op een Trendplein.

Beursvisie
Het is de bedoeling om FoodTrends tweejaarlijks, tijdens de Horecava in de oneven jaren, op te zetten. Daarmee past FoodTrends in het streven van de organisatie om voortdurend nieuwe en vernieuwende elementen aan de Horecava toe te voegen. Als toonaangevende beurs volgen we de actualiteit in de bedrijfstak op de voet, aldus Susanna Goossens, beursmanager Horecava. Door goed naar de markt te luisteren, willen we het kwaliteits-niveau van de Horecava naar een nog hoger plan trekken. Om een goed beeld te krijgen van de wensen zijn er discussiebijeenkomsten gehouden met bezoekers en exposanten. De ontwikkeling van FoodTrends is een gevolg van die gesprekken.

Evenementen op beursvloer
Naast het programma van FoodTrends kent Horecava natuurlijk andere evenementen. Zo krijgt het succesvolle Biologische Plein een vervolg. Onder de naam De Groene Voorsprong krijgt het biologisch koken volop aandacht. Er zijn kookdemonstraties en bovendien is er ruimte voor leveranciers op dit gebied.

Ook de vertrouwde wedstrijden geven aandacht aan het vakmanschap binnen de branche. Zo zijn er in ieder geval de Convenience Kook-wedstrijden, Het Lekkerste Broodje van Nederland, de Bartenderwedstrijden en de SVH Manifestatie met de wedstrijden Kastelein van de Toekomst en het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks en Gastheren/-vrouwen.

Beproefde openingstijden
Horecava 2003 gaat op veler verzoek een uurtje eerder dicht. De beurs zal dagelijks geopend zijn van 11.00 tot 18.00 uur. Interessant voor potentiële exposanten is bovendien dat de beurs een extra opbouwdag krijgt.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen contact opnemen met het Horecava projectteam van Amsterdam RAI, tel.: 020 549 12 12 of horecava@rai.nl. Inschrijven is ook digitaal mogelijk via de website www.horecava.nl waar ook uitgebreide informatie over de resultaten van voorgaande edities te vinden is.

Amsterdam, 19 juni 2002

Deel: ' Foodtrends nieuw onderdeel van horecava 2003 '
Lees ook