PERSBERICHT

VastNed Retail's dochter Foram verwerft ontwikkelingsproject in Alicante (Spanje)

VastNed Retail N.V., het winkelfonds dat zich specialiseert in winkelbeleggingen in continentaal Europa, maakt bekend dat Foram International Holdings (100% dochter van VastNed Retail N.V.) definitief overeenstemming heeft bereikt over de aankoop van een grootschalig ontwikkelingsproject in Alicante, Spanje, genaamd Parque Visthahermosa.

Het betreft een project op circa 72.000m² grond aan de Via Parque aan de noordrand van de stad, in een stadsuitbreidings-gebied. Op 21.000m² worden grootschalige winkelruimten gebouwd, circa 15.000m² ruimte is beschikbaar voor bioscopen en een fitness centrum van circa 4000m² inclusief zwembad, restaurants en andere leisure activiteiten, met 1350 parkeerplaatsen, gedeeltelijk overdekt. De totale investering komt op circa euro 50 miljoen. Na oplevering, van het winkelgedeelte voorjaar 2001 en het leisuregedeelte zes maanden later, zal het netto rendement minimaal 8% bedragen.

Eveneens in Spanje zijn drie binnenstadswinkels verworven. Twee daarvan maken deel uit van een groter winkelcentrum (Baricentro), de derde ligt aan de Ronda de Universidad in het hart van het centrum van Barcelona. De totale investering voor deze drie winkels bedroeg circa euro 3,7 miljoen, het netto rendement ligt rond de 7,3%.

In Frankrijk zijn nog vier winkels verworven te weten in Amiens, Brest, Cannes en Toulon. Deze winkels zijn aan dezelfde huurder verhuurd en zullen lokaal worden beheerd.

VastNed Retail N.V. zal geen beroep doen op de kapitaalmarkt inzake deze transacties. VastNed Retail, genoteerd aan de AEX, bezit een beleggingsportefeuille van winkelpanden gespreid over Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië met een waarde van circa euro 1,3 miljard.

Rotterdam, 30 maart 2000
VastNed Retail N.V.

Voor nadere informatie:
Dhr H. Boissevain, telnr: 010 242 328
of mob.tel. 06 533 627 20

Deel: ' Foram verwerft ontwikkelingsproject in Alicante '
Lees ook