AutoRai

10-7-2002

Ford Protect: garantie op maat

Onder de naam Ford Protect lanceert Ford Nederland een programma waarbij de Fordrijders, bovenop de al veelomvattende basisgarantie, kunnen kiezen voor uitbreidingspakketten. Met Ford Protect kan de consument zélf zijn behoefte aan garantie bepalen.

Uitgangspunt is uiteraard de al buitengewoon uitgebreide standaardgarantie die wordt verleend op iedere nieuw aangeschafte Ford. Deze omvat een garantietermijn van twee jaar, ongeacht het aantal gereden kilometers, en is inclusief Ford Assistance, Fords mobiliteitsgarantie. Daarboven kan de Fordrijder via het Protect-programma kiezen voor Ford Garantie Extra of Ford Garantie Extra Plus, voor een termijn tot vijf jaar of 100.000 kilometer.

Zes pakketten
Ford Protect biedt, na de tweejarige standaardgarantie, de keuze uit zes verschillende garantieovereenkomsten (en nog eens drie extra voor de Transit bedrijfswagens). Voor zowel Ford Garantie Extra (verlenging van de standaardgarantie, inclusief Ford Assistance) als voor de Ford Garantie Extra Plus (dezelfde diensten, plus de voor de gekozen garantieperiode voorgeschreven onderhoudsbeurten, maar niet met inbegrip van de normaal aan slijtage onderhavige onderdelen) kan uit telkens drie pakketten worden gekozen:


- voor het derde jaar, met een maximum kilometerstand van 60.000 kilometer

- voor het derde en vierde jaar, met een maximum kilometerstand van 80.000 kilometer

- voor het derde, vierde en vijfde jaar, met een maximum kilometerstand van 100.000 kilometer

Voor de Transit gelden bij Ford Protect kilometerstanden van respectievelijk maximaal 75.000, 100.000 of 150.000 kilometer.

Alle pakketten van Ford Protect bieden een dekking door Ford Assistance van drie jaar. Deze behelst onder meer:
- assistentie bij pech langs de weg

- Sleephulp naar de dichtstbijzijnde Forddealer. Wanneer de reparatie daar niet op dezelfde dag kan worden uitgevoerd, heeft de klant de keuze uit:

1. vervangend vervoer voor maximaal 3 werkdagen (5 in het buitenland)
2. treinreis eerste klas voor het voortzetten van de reis
3. vliegtuigticket (economy class) wanneer de treinreis meer dan zes uur zou duren, inclusief ophalen van de auto

4. in het buitenland een maximumverblijf van 3 dagen in een hotel wanneer de reparatie wordt uitgevoerd

De voordelen van Ford Protect zijn duidelijk: door de uitbreiding van de garantie in Ford Garantie Extra over alle onderdelen (behalve die aan slijtage onderhevig zijn) plus het arbeidsloon om deze onderdelen te vervangen, is de kans op onaangename verrassingen door onverwacht hoge onderhoudsrekeningen uitgesloten.

Bij Ford Garantie Extra Plus behoudt de Ford in kwestie bovendien een hogere inruilwaarde doordat alle voorgeschreven onderhoudsbeurten ook daadwerkelijk, als onderdeel van het programma, zijn uitgevoerd.

Deel: ' Ford Protect garantie op maat '
Lees ook