Formex Medical introduceert oogbesturing voor zorgtoepassingen


GOUDA, 20130307 -- Onder de naam Vision Control introduceert Formex Medical een oplossing voor oogbesturing in ziekenhuisomgevingen. Dit innovatieve systeem, ontwikkeld door het Zweedse Tobii met steun van Intel, stelt mensen met een beperking in staat een computer volledig te bedienen door middel van oogbewegingen.

Formex Medical richt zich met Vision Control op toepassingen in ziekenhuizen en zorginstellingen. Zo kan een patiënt, die door verdoving of verlamming niet kan communiceren, onder andere met zijn ogen vragen van artsen beantwoorden of aangeven wanneer en waar hij pijn ervaart.  Daarnaast kan het systeem door artsen gebruikt worden om apparaten aan te sturen wanneer zij geen handen vrij hebben, bijvoorbeeld gedurende een operatie.

 Statutair directeur A. Mahtabsing van Formex Medical is opgetogen over de samenwerking. “Oogbediening is een technologie die de laatste jaren grote stappen heeft gemaakt en inmiddels in een stadium is beland waarin het breed kan worden toegepast. Wij zijn trots dat wij door Tobii zijn benaderd om deze innovatieve oplossing op de Nederlandse zorgmarkt te brengen en zien voor bijvoorbeeld ziekenhuizen waardevolle toepassingen op onder andere de Intensive Care en de Spoed Eisende Hulp.”

 J. Peter Lindström, directeur Sales bij Tobii zegt in een reactie: “Tobii Assistive Technology is blij met de samenwerking met Formex Medical. Op de aankomende Zorg & ICT beurs zullen wij samen onze oogbesturingproducten demonstreren. Wij geloven dat de inzet hiervan voor communicatie op de IC en SEH afdelingen een belangrijk verschil kan maken in het revalidatieproces van de patiënt. Wij kijken er dan ook naar uit deze communicatieoplossing beschikbaar te maken voor de ziekenhuizen in Nederland.”

 Formex Medical en Tobii zullen Vision Control presenteren op de Zorg & ICT 2013. Deze beurs vindt plaats van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht (stand E019, hal 10).

Productinformatie:
https://www.formex-medical.nl/index.php?search=tobii
 
Over Formex Medical
Formex Medical staat bekend als een belangrijke speler op de medische  markt met een innovatief  productportfolio. Het bedrijf is gespecialiseerd in ICT-producten en oplossingen voor de zorg. Klanten roemen de service, betrokkenheid en informele organisatie.


Deel: ' Formex Medical introduceert oogbesturing voor zorgtoepassingen '
Lees ook