Formex Medical verkozen tot distributeur voor MioCARE tablets


Gouda, 20130305 -- Mio, onderdeel van Mitac International, heeft Formex Medical verkozen tot distributeur in Nederland voor de nieuwe voor gezondheidszorgomgevingen ontwikkelde MioCARE tablets. Deze mobiele computers zijn ontworpen om patiëntgegevens aan het bed te brengen en worden dan ook veel gebruikt voor EPD toepassingen.

Waar andere medische tablets een focus op robuustheid hebben richt MioCARE zich met zijn tablets juist op handzaamheid, mobiliteit en toepasbaarheid. De apparaten zijn voorzien van een 6" multi touch scherm en camera’s aan de voor en achterkant. Ze zijn verkrijgbaar met een geïntegreerde 1D/2D barcodescanner. Ze zijn met alcoholhoudende middelen te desinfecteren en beschikken over geavanceerde vergrendelingmethoden om de dataveiligheid te bewaken.

Mevr. A. Mahtabsing, statutair directeur van Formex Medical, spreekt enthousiast over de MioCARE tablets: “De Mio productlijn onderscheidt zich op verschillende fronten van andere medische tablets. Het zakformaat, de geïntegreerde barcodescanner en de dataveiligheid maken het product compleet en bij uitstek geschikt voor zorgtoepassingen.”

Mike West, VP Operations bij Mio zegt het volgende over de lancering: “Met deze nieuwe productlijn, gebaseerd op twee jaar van productontwikkeling in samenwerking met de gezondheidszorg, stappen wij in een voor ons nieuwe industrie, met de potentie om een aanzienlijk verschil te maken voor de gezondheidszorg. MioCARE tablets zijn uitgerust met verschillende functies die niet eerder in tablets te vinden waren.”

Formex Medical zal de MioCARE tablets presenteren op de Zorg & ICT 2013. Deze beurs vindt plaats van 13 t/m 15 maart in de Jaarbeurs Utrecht (stand E019, hal 10).


Deel: ' Formex Medical verkozen tot distributeur voor MioCARE tablets '
Lees ook