Ingezonden persbericht


PRSSO062502

Forse uitbreiding mogelijkheden HP OpenView

Amstelveen, 25 juni 2002 - HP heeft zijn HP OpenView software-suite uitgebreid. HP OpenView is de enige beheersoftware die zich zowel richt op de ervaring van de eindgebruiker als op het verbe-teren van de onderliggende infractructuur voor voice, data en IT. De nieuwe diensten en producten verhogen het serviceniveau, maxi-maliseren prestaties en beschikbaarheid van bedrijfskritische webservices voor J2EE- en .NET-omgevingen en verruimen de mogelijkheden voor opslagbeheer. Daarnaast heeft HP een nieuw partnerprogramma in het leven geroepen.

HP OpenView Service Management
Met de HP OpenView producten voor servicebeheer en de uitge-breide reeks producten voor operationsbeheer kunnen organisaties de serviceniveaus in de gaten houden en volgens afspraak handhaven:

Met HP Service Desk kost het minder moeite om serviceniveaus te behalen en te behouden. HP Service Desk geeft informatie over doelstellingen door aan de tools die de prestaties en beschik-baarheid van de infrastructuur meten.

Uitbreidingen op HP OpenView Network Node Manager maken besparingen tot 45% in netwerkbeheer mogelijk. Daarnaast kunnen netwerkbeheerders sneller en gemakkelijker de oorzaken van problemen analyseren.

HP OpenView Web Services Management Solutions
HP OpenView maakt end-to-end beheer van complexe webservices mogelijk. Het visualiseert de relatie tussen de hardware- en software-componenten die de webservices leveren, analyseert de prestatie van de zakelijke transacties op basis van deze webservices en stelt diagnoses op componentniveau. De volgende nieuwe producten zijn toegevoegd:

HP OpenView Transaction Analyzer stelt gebruikers van BEA Weblogic, IBM WebSphere en Microsoft .NET in staat het transactiepad te analyseren en snel knelpunten op te sporen in een netwerk, server of applicatie. HP OpenView Transaction Analyzer is in te zetten als stand-alone product of samen met

HP OpenView Internet Services voor end-to-end beheer en diagnose van de responstijd. HP OpenView Smart Plug-In for webMethods biedt kant-en-klaar beheer van bedrijfsprocessen, door ze samen met de onder-liggende infrastructuur op één console te visualiseren.

HP OpenView Smart Plug-In for IBM WebSphere maakt diep-gaand beheer van WebSphere-omgevingen mogelijk. HP OpenView Smart Plug-In for Sun ONE Web Services stelt IT-organisaties in staat webservices te beheren die zijn gebouwd op de Sun ONE-architectuur.

HP OpenView Storage Management
Beheertools voor opslag vormen een integraal onderdeel van de HP OpenView softwarereeks. De volgende nieuwe tools zijn toegevoegd:

HP OpenView Storage Data Protector software verschuift de focus van de back-up naar de recovery. Het terugzetten van terabytes recente data kost nu nog slechts minuten in plaats van uren. Zo is ook tijdens rampen en andere situaties waarin data verloren zou-den kunnen gaan, informatie continu beschikbaar. HP OpenView Storage Data Protector software biedt mogelijkheden voor recovery zowel op basis van tape als disk.

HP OpenView Storage Area Manager controleert de beschik-baarheid, prestaties, het gebruik, de kosten en groei van componenten van verschillende leveranciers in een netwerk en de direct hieraan gekoppelde opslag, disks en tapes. De oplossing is uitgebreid met ondersteuning van nieuwe opslagapparatuur van HP, IBM, HDS en XIOtech en van interconnectapparatuur van Brocade, Chaparral, Inrange, Nishan en Vixel.

HP OpenView Support Services en partners
De afgelopen tien jaar heeft HP een grote community opgericht voor gebruikers en partners die zich bezighouden met servicebeheer. Nu is er het nieuwe HP OpenView Solutions Alliance programma voor member en solutions partners.

Member partners ontwikkelen oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in HP OpenView oplossingen. Solutions partners werken samen met HP OpenView aan het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe tools. Solutions Alliance partners hebben toegang tot de nieuwe integratieproducten HP OpenView Inter-connect Tools for Developers en HP OpenView Integration Guide for Developers.

HP introduceert tevens nieuwe en uitgebreide online, pro-actieve supportdiensten voor partners. De supportdiensten van HP OpenView bieden klanten en partners toegang tot honderden experts en supportspecialisten. Er zijn meer dan vijftig responscentra en vijfhonderd supportmedewerkers van HP wereldwijd actief.

Meer informatie over de HP OpenViewoplossingen die vandaag worden geïntroduceerd is te vinden op www.hpsoftwarenews.com . Hier is ook een online perskit te vinden.

Informatie over HP is te vinden op https://www.hp.nl.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van

HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa ¬ 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.

Contactpersoon voor de redactie:
(niet voor publicatie)

Jos Baltes
PR Manager Business Customer Organisation
Tel 020 547 71 55
Fax 020 547 77 20
jos_baltes@hp.com

Nederlandstalige persberichten op www.hp.nl/pers

Deel: ' Forse uitbreiding mogelijkheden HP OpenView '
Lees ook