fortis bank

published: 17:30 28.10.2009 gmt+1 /source: fortis /bxs: forb /isin: be0003801181

fortis beëindigt russische verzekeringsactiviteiten

in haar recentelijk gepubliceerde strategische evaluatie bevestigde fortis haar voornemen om haar huidige portefeuille te stroomlijnen volgens bepaalde criteria. in het bijzonder moeten businesses een kritische omvang bereiken, een waardevolle bijdrage leveren aan het nettoresultaat en in staat zijn om opbrengsten te genereren die de kosten van het vermogen overstijgen. na een grondige evaluatie van de russische verzekeringsactiviteiten van fortis heeft het management vastgesteld dat er niet binnen redelijke termijn aan de gestelde voorwaarden voldaan zou kunnen worden. daarom heeft het management van fortis besloten om de verzekeringsactiviteiten in rusland, die ze in 2007 opstartte als "greenfield" in levensverzekeringen, te beëindigen. Het nettoresultaat en de solvabiliteit van Fortis zal door het stopzetten van de verzekeringsactiviteiten in Rusland niet negatief worden beïnvloed.

Met verzekeringen als core business, telt Fortis (www.fortis.com) meer dan 10.000 medewerkers in België en in andere landen. De vier kernmarkten van Fortis zijn België, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Azië.

AG Insurance, waarin Fortis een belang van 75% heeft, is van oudsher marktleider op de thuismarkt België in de segmenten Life en Non-Life. AG Insurance positioneert zich eveneens als een belangrijke speler in het segment Employee Benefits.

Buiten België is Fortis Insurance International, een volledig dochterbedrijf van Fortis, via eigen vestigingen, joint ventures of lokale partners, actief in de drie andere markten. In het Verenigd Koninkrijk dingt Fortis naar de tweede plaats op de markt voor autoverzekeringen. In Azië maakt Fortis gebruik van zijn knowhow om samenwerkingsverbanden met een hoge toegevoegde waarde op te zetten.

In 2008 werd 54% van de omzet van de verzekeringsactiviteiten in België gerealiseerd en 46% in de andere landen.

Fortis heeft een belang van 45% in Royal Park Investments, een entiteit waarin een gestructureerde kredietenportefeuille is ondergebracht. Fortis heeft ook 100% deelnemingen in financiële vehikels, waarvan Fortis de financiële activa en verplichtingen beheert.

Fortis is genoteerd op Euronext (Brussel - Amsterdam).

Fortis hecht bijzonder veel waarde aan de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid, zoals blijkt uit de activiteiten van de Fortis Foundations op het gebied van het bedrijfsmecenaat en vrijwilligerswerk.

Deel: ' Fortis beëindigt Russische verzekeringsactiviteiten '


Lees ook