Ingezonden persbericht


1

Persbericht
Brussel / Utrecht, 21 maart 2003

Fortis Fund Services beëindigt activiteiten op de Bahama's Fortis Fortis Fund Services (Bahamas) Limited heeft besloten later dit jaar haar administratieve dienstverlening voor beleggingsfondsen op de Bahama's te staken. De exacte datum waarop de activiteiten zullen worden beëindigd is nog niet bekend. Koningsstraat 20 1000 Brussel De beëindiging van de activiteiten van Fortis Fund Services (Bahamas) Limited komt voort uit België het feit dat het bedrijf in het huidige bedrijfsklimaat niet in staat is gebleken een op langere termijn voldoende financieel resultaat te behalen. Daarnaast passen de activiteiten van Fortis Archimedeslaan 6 Fund Services (Bahamas) Limited op de Bahama's niet langer in de strategie van Prime Fund 3584 BA Utrecht Solutions. Nederland

Fortis Bank heeft haar activiteiten op het gebied van fondsenadministratie geconcentreerd in www.fortis.com Prime Fund Solutions, waarvan Fortis Fund Service (Bahamas) Limited onderdeel uitmaakt. Fortis Fund Services (Bahamas) Limited streeft er op dit moment naar de verzorging van de administratieve taken voor zoveel mogelijk van haar klanten over te brengen naar Fortis Fund Services (Cayman) Limited, dat ook onderdeel uitmaakt van Prime Fund Solutions. Hierna zal Fortis Fund Services (Bahamas) Limited niet worden opgeheven maar blijven bestaan als onderdeel van Fortis Bank.
Peter de Ruijter, mededirecteur van Fortis Fund Services (Bahamas) Limited, geeft de volgende toelichting:
"Wij betreuren het dat wij onze activiteiten moeten staken, maar streven er nu naar onze klanten te kunnen aanbieden de administratie van hun beleggingsfondsen over te dragen aan ons zusterbedrijf op de Kaaimaneilanden, waar onze klanten kunnen blijven rekenen op hoogwaardige en toegewijde dienstverlening. Het feit dat Fortis Fund Services (Cayman) Limited beschikt over computer- en andere bedrijfssystemen die vergelijkbaar zijn met die van ons betekent dat de overdracht minimale verstoring en onzekerheid voor onze klanten (en hun beleggers) met zich zal meebrengen. Dit is iets waaraan zowel onze klanten als wijzelf veel belang hechten." Roger Hanson, managing director van Fortis Fund Services (Cayman) Limited, merkt op: "De Kaaimaneilanden worden steeds belangrijker als een erkend `centre of excellence' voor de administratie van beleggingsfondsen. De Kaaimaneilanden zijn vanuit het oogpunt van regelgeving, in juridisch opzicht en met betrekking tot human resources een reeds lang bestaande en goed ontwikkelde locatie. Fortis Fund Services (Cayman) Limited is één van de grootste administrateurs van beleggingsfondsen op de Kaaimaneilanden. Wanneer wij beleggingsfondsen

als klant overnemen van Fortis Fund Services (Bahamas) Limited, zal onze marktpositie verder toenemen."

Deze veranderingen hebben geen invloed op de administratieve diensten voor beleggingsfondsen die worden uitgevoerd door andere bedrijven van Fortis Fund Services, waaronder die in Ierland, op Curaçao, het eiland Man en in Hongkong.
Noot voor redacteuren:
Fortis Fund Services (Bahamas) Limited maakt deel uit van Fortis Bank. Het bedrijf is gevestigd op en opereert vanuit de Bahama's. Het huidige personeelsbestand is 49. Fortis Bank is onderdeel van Fortis, een internationale financiële dienstverlener, met activiteiten op het gebied van verzekeren, bankieren en beleggen. Met een marktkapitalisatie van EUR 22 miljard en circa 66.000 medewerkers behoort Fortis tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Per 31 december 2002 bedroeg het balanstotaal van Fortis EUR 486 miljard.

Perscontacten:

Brussel: 32 (0) 2 565 35 84 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 49

Investor Relations:

Brussel: 32 (0) 2 510 53 37 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 63

---- --

Deel: ' Fortis Fund Services beëindigt activiteiten op de Bahama's '
Lees ook