Persbericht
Brussel/Utrecht/New York, 18 augustus 1999

Fortis rondt acquisitie van American Bankers Insurance Group (ABI) af

De internationale verzekerings-, bank- en beleggingsgroep Fortis heeft vandaag bekend gemaakt dat zij de overname van American Bankers Insurance Group heeft afgerond. ABI wordt geïntegreerd met American Security Group (ASG) en wordt daarmee de toonaangevende aanbieder van kredietgerelateerde verzekeringen in de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de transactie onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel van Fortis en zal deze tevens de totale winstgroei bevorderen.

De acquisitie is goedgekeurd door de aandeelhouders van ABI alsmede door alle relevante regelgevende instanties op federaal en staatsniveau en de buitenlandse jurisdicties. Ingevolge de overeenkomst betaalt Fortis USD 55 in contanten per gewoon aandeel en USD 109,857 in contanten per preferent aandeel, waarmee de totale waarde van ABI uitkomt op USD 2,6 miljard. Ook zal Fortis uitstaande schuld van ABI overnemen. De acquisitie zal gedeeltelijk gefinancierd worden met de opbrengst van de uitgifte van Fortis (NL) aandelen en converteerbare obligaties die per 1 juli 1999 afgesloten werd.

De acquisitie van ABI past in de strategie van Fortis om in de Verenigde Staten leidende posities op te bouwen in een aantal gespecialiseerde markten. Allen Freedman, chief executive officer van Fortis, Inc. zei: "de combinatie ABI/ASG stelt ons in staat om onze productenlijn uit te breiden en ons distributievermogen te verbeteren. Met deze acquisitie wordt Fortis marktleider op het gebied van kredietgerelateerde verzekeringsproducten en -diensten in de Verenigde Staten." Andere gespecialiseerde markten in de VS waar Fortis een leidende positie heeft, zijn in-natura uitvaartverzekeringen (Fortis Family en Pierce National) en langdurige arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (Fortis Benefits).

Ed O'Hare, voorzitter en CEO van de gecombineerde ABI/ASG-groep gaf als commentaar: "de integratie van de twee bedrijven verloopt voorspoedig. De combinatie vormt een sterkere, meer kundige en grotere organisatie waardoor wij onze cliënten een breder assortiment van innovatieve producten en diensten kunnen bieden."

Deel: ' Fortis rondt acquisitie American Bankers Insurance Group af '
Lees ook