Ingezonden persbericht


Persbericht

Brussel/Utrecht, 5 juli 2002

Fortis verwerft Intertrust Group

Fortis maakt vandaag de al eerder aangekondigde overname van 100% van Intertrust Group bekend. Intertrust is een internationale organisatie met activiteiten op het gebied van trust en bedrijfsmanagement. De aankoopprijs is volledig in contanten voldaan.

Intertrust Group is binnen haar marktsegment een toonaangevende partij en levert een breed scala aan diensten (zoals oprichting en beheer van bedrijven, administratie, verslaglegging, trustactiviteiten, cash management en treasurydiensten) aan een gevarieerd klantenbestand, bestaande uit vermogende particulieren, door de eigenaar of door families bestuurde bedrijven, professionele tussenpersonen en multinationals. De dienstverlening vindt plaats vanuit 12 over de gehele wereld verspreide vestigingen. Het gemiddelde aantal medewerkers op basis van FTE's bedraagt 350.

Het klantenbestand, de omzet en de winst van Intertrust Group hebben in het verleden steeds een gestage groei laten zien.
De activiteiten van Intertrust Group zullen worden samengevoegd met de trustactiviteiten van MeesPierson, de in private banking gespecialiseerde business line van Fortis. De activiteiten van Intertrust en MeesPierson zijn qua locatie en cliëntenportefeuille complementair.

MeesPierson
Fortis biedt haar private banking en trust diensten wereldwijd aan onder de naam MeesPierson. MeesPierson heeft vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Kanaaleilanden. Daarnaast is MeesPierson actief in het Caribisch gebied en in Azië. MeesPierson richt zich met haar dienstverlening op vermogende particulieren, stichtingen en verenigingen. Naast private banking activiteiten levert het uitgebreide netwerk van trustbedrijven structureringsdiensten aan private, corporate and institutionele cliënten.

Perscontacten:
Brussel: 32 (0) 2 510 52 38 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 49

Investor Relations:
Brussel: 32 (0) 2 510 53 37 Utrecht: 31 (0) 30 257 65 46

Fortis
Koningsstraat 20
1000 Brussel
België
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht
Nederland
www.fortis.com

Deel: ' Fortis verwerft Intertrust Group '
Lees ook