FORUM INNOVATIEVE MEDIA

Forum Innovatieve Media digitaliseert Rotterdams Zomercarnaval

Rotterdam, 24 juli 2002- Het Solero Zomercarnaval op 26 en 27 juli aanstaande wordt dit jaar 'gedigitaliseerd'. Het Forum Innovatieve Media heeft de regie in handen van dit vernieuwende project waar onder andere I-mode diensten, Streaming Video, Internetzuilen en SMS diensten geboden worden. Door het opzetten van grootschalige media projecten wil het Forum laten zien wat er mogelijk is met innovatieve media. Binnen korte tijd is in samenwerking met evenementenorganisator DUCOS/ACR en Stichting Zomercarnaval Nederland een omvangrijk digitaal project neergezet. Het geheel is gesponsord door het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam. Met 800.000 bezoekers is Solero Zomercarnaval een van de grootste evenementen in ons land.

Vóór en tijdens Solero Zomercarnaval is op internet van alles te doen. Behalve de agenda en routekaartjes zijn er ook allerlei leuke dingen om alvast lekker in de stemming te komen. Zo vind je recepten voor cocktails en Zuid Amerikaans eten. Restaurant tips. Muziek en bands. Maar ook achtergrondverhalen en foto's die door de carnavalsliefhebbers zelf zijn ingezonden. Er is zelfs informatie te vinden over lokale gebruiken en klederdrachten.

Erg handig zijn de SMS en telefoondiensten waarmee je de actuele verkeer-, parkeer- en weerinformatie krijgt. Per SMS en telefoon kan ook gestemd worden op de beste bands en dansgroepen. Met dat stemmen zijn mooie prijzen te winnen.

Naast diensten voor i-mode, SMS, en streaming video ter plaatse zijn er bijvoorbeeld al van te voren streaming video's op de website. Carnavalsliefhebbers vullen de site zelf met hun verhalen, foto's, meningen en tips. En ook de organisatie zorgt dat de site blijft groeien. Men probeert tijdens het evenement zelfs live beelden op de site te laten zien zodat ook de thuisblijvers kunnen genieten van de tropische taferelen in Rotterdam. Op de schermen in de 'koopgoot' in Rotterdam draait een promo voor het carnaval. In het stadhuis en in de VIP-boxen kan het evenement live via internet op interactieve plasma schermen gevolgd worden. Alle informatie is te vinden op www.solerozomercarnaval.com

Dit is een evenement wat heel goed past bij de doelstelling van het Forum, opgericht om in de praktijk te laten zien wat mogelijk is met de technologie van vandaag. Door samen te werken bij een evenement als Zomercarnaval kunnen bij uitstek allerlei diensten gecombineerd worden. Het Forum wil vooral dingen doen. Door gemeenschappelijke media events te organiseren laat men ook zien wat de voordelen zijn van samenwerking in deze sector.

Forum Innovatieve Media
Het Forum Innovatieve Media is een begin 2002 gestart initiatief van Media, Telecom en ICT ondernemingen. Doelstelling van het Forum is om met gezamenlijke innovatieve media projecten in de praktijk te laten zien dat innovatieve media nu al grootschalig toegepast kunnen worden. Leden van het Forum zijn; 3G Media Consult, Audiotex, Backstream, Byton, Colt Telecom, Compaq, Energis, Infolook, Marcommit, Media Bridge, Media Gateway en Prospective. Voor meer informatie, bezoek: www.foruminnovatievemedia.nl

Deel: ' Forum Innovatieve Media digitaliseert Rotterdams Zomercarnaval '
Lees ook