Universiteit van Utrecht

Dinsdag 25 mei:
Schrijfsters uit het Zuiden.
Forumdiscussie.
In samenwerking met boekhandel Broese Wristers organiseert Studium Generale een forumdiscussie rond de stelling:Schrijfsters uit het Zuiden verbetern de kijk op het leven Deze discussie wordt in dezelfde periode op een aantal plaatsen in het land gevoerd en is gekoppeld aan een landelijke essay-wedstrijd. Centraal daarin staat onder meer de vraag waar de groeiende belangstelling voor schrijfsters van het zuidelijk halfrond vandaan komt. Het landelijk project geeft op deze manier gevolg aan een oproep van de Nationele Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Aan de forumdiscussie nemen de volgende personen deel: Mw.prof.dr. Rosi Braidotti, hoogleraar Vrouwenstudies Letteren, Universiteit Utrecht.
Mw.mr.drs. Kate Kervezee, directeur Maatschappelijke Ontwikkeling, gemeente Utrecht.
Mw.mr. Maria van Kleinwee, directeur Taleninstituut Babel, a.i.manager Stichting Boeg, beheersorganisatie voor etnische groepen Utrecht. Mw. Naima El Bezaz, schrijfster van onder ander De weg naar het Noorden
Discussievoorzitter: Babette Niemel, freelance journaliste Na de forumdiscussie wordt de regionele winnaar van de essay-prijsvraag bekend gemaakt.
Plaats: Aula van het Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht. Aanvang: 20.00 uur.

Mediavoorlichters Universiteit Utrecht:
dr. Joop Kessels, woordvoerder College van Bestuur drs. Laurien Timmermans
Johan Vlasblom
Tel: (030) 253 3550 of 253 2572
(via nummer (030) 253 3550 kunnen journalisten voor urgente vragen ook na kantoortijd de voorlichters van de Universiteit Utrecht bereiken)

Deel: ' Forumdiscussie Schrijfsters uit het zuiden '
Lees ook