Foster Parents Nederland


Overstromingen in programmagebied Centraal Vietnam

In Centraal Vietnam zijn ruim 200 mensen om het leven gekomen tijdens overstromingen, veroorzaakt door extreem zware regenval. De overstromingen , de hevigste in veertig jaar, hebben zes kustprovincies in Vietnam getroffen waar in totaal 7 miljoen mensen wonen. Met name de stad Hue is getroffen en volledig afgesloten van de buitenwereld.

Ook het programmagebied van Foster Parents Plan / PLAN International in Quang Tri, iets ten noorden van Hue, is ernstig getroffen door het noodweer. Op sommige plaatsen staat het water drie meter hoog en het regent nog steeds. Volgens de laatste berichten zijn tientallen mensen in het gebied om het leven gekomen. Het is echter nog niet bekend of het hier Foster Parent-families betreft.

De materiele schade is enorm en vrijwel alle communicatie met het gebied is verbroken. Wegen zijn onbegaanbaar en luchtvervoer vanuit de hoofdstad Hanoi, waar het hoofdkantoor van PLAN-Vietnam zich bevindt, is nog niet mogelijk. PLAN-Vietnam stelt een aanpak voor de hulpverlening op. Daarbij wordt samengewerkt met diverse overheidsinstanties. Door de aanhoudende regen, en de continue stijging van het water worden reddingsoperaties echter bemoeilijkt en zal het dodental maar verwachting nog hoger oplopen.

Vorig jaar werd hetzelfde gebied getroffen door overstromingen, waarbij bijna 400 mensen omkwamen.


* Programmagebieden van Foster Parents Plan in Vietnam

last updated: 05/11/99

Deel: ' Foster Parents meldt overstromingen in Centraal Vietnam '
Lees ook