Foster Parents Nederland

Foster Parents Plan geschokt over onterechte beschuldigingen

Sinds een aantal dagen is Foster Parents Plan veelvuldig in het nieuws. Via de media zijn tegen de organisatie ernstige beschuldigingen geuit. Foster Parents Plan is hierover zeer geschokt. De Voorzitter van het bestuur van Foster Parents Plan, de heer Frans van Loon, heeft via de media inmiddels meegedeeld dat de aantijgingen feitelijk volstrekt onjuist zijn.

De beschuldigingen komen van de Gendtse werkgroep Foster Parents. Foster Parents Plan heeft geregeld contact met deze werkgroep om de verontruste Foster Parents een goed inzicht te verschaffen in de werkwijze van de organisatie en om eventuele klachten of bezwaren uit te zoeken en aan te pakken. Helaas verneemt Foster Parents Plan tot nu toe bezwaren alleen via de media en niet via het gezamenlijk overleg.

Foster Parents Plan betreurt deze situatie ten zeerste, temeer omdat dit het kind, waar het bij Foster Parents Plan uiteindelijk om draait, schaadt.

Foster Parents Plan verneemt graag signalen, meningen of klachten van Foster Parents omdat de organisatie daarmee de kwaliteit van haar werk kan verbeteren.

Hulp verlenen aan ontwikkelingslanden vraagt om een op die landen aangepaste werkwijze. Jarenlange ervaring heeft geleerd dat projecten, gericht op het verbeteren van de leefomstandigheden van de Foster Parent-kinderen, alleen kans van slagen hebben indien de gemeenschap en de families daarin actief worden betrokken. Vandaar dat Foster Parents Plan samen met de gemeenschap bepaalt welke projecten noodzakelijk zijn en in welke volgorde deze projecten worden uitgevoerd. Het kan dus wel eens voorkomen dat deze beslissingen niet altijd overeenkomen met het individuele verwachtingspatroon van een Foster Parent.

Foster Parents Plan heeft er alle begrip voor dat het niet altijd eenvoudig is voor Foster Parents om de lokale leefomstandigheden van de Foster Kinderen en hun families te begrijpen. Vandaar dat Foster Parents Plan het zo belangrijk vindt dat Foster Parents te allen tijde hun vragen en onduidelijkheden aan ons voorleggen.

last updated: 13/12/99

Deel: ' Foster Parents Plan geschokt over beschuldigingen '
Lees ook