Foster Parents Nederland

Bezoekadres
Van Boshuizenstraat 12
1083 BA Amsterdam

Foster Parents Plan verheugd over uitslag kort geding

Persbericht

Stalkers moeten onjuiste beschuldigingen staken en terugnemen

AMSTERDAM, 13 april 2001 -- De rechtbank in Arnhem heeft vanochtend de Stichting Proceskostenfonds en de Werkgroep Gendt verboden nog langer onjuiste uitspraken te doen over Foster Parents Plan. Het is de derde keer dat een rechter de Stichting volledig in het ongelijk stelt. Foster Parents Plan hoopt dat nu ook anderen inzien dat het hier gaat om een groepje stalkers die bij herhaling uitspraken doen over Foster Parents Plan die geen enkele steun vinden in de feiten.

Als Foster Parents Plan in opspraak raakt, blijkt telkens dat de kritiek vrijwel uitsluitend afkomstig is van een zeer kleine groep mensen, van onder meer de Werkgroep Gendt en de Stichting Proceskostenfonds. De Werkgroep en de Stichting achtervolgen Foster Parents Plan al jaren met het doel de organisatie schade te berokkenen. Nadat zij begin deze week een folder hadden uitgebracht vol onheuse suggesties over Foster Parents Plan spande Foster Parents Plan een kort geding aan tegen hen aan.

Rectificatie
In de twee uur durende rechtzitting op donderdag 12 april is de advocaat, mr. J.G.G. Wilgers, er op geen enkele wijze in geslaagd zijn beschuldigingen jegens Foster Parents Plan feitelijk te onderbouwen. De president van de rechtbank, mr. J.A.Z. Hooft Graafland, veroordeelde de Werkgroep en de Stichting onder meer om de verspreiding van de folder met onmiddellijke ingang te staken, zich met onmiddellijke ingang te onthouden van het herhalen van onjuiste mededelingen en uitlatingen over Foster Parents Plan, en om op de internetsite van de Werkgroep een mededeling te plaatsen met onder andere de tekst dat de folder een groot aantal onwaarheden, verdraaiingen en onnodig grievende uitlatingen over Foster Parents Plan bevat die geen steun vinden in de feiten.

Dwangsom
Mochten de Stichting en de Werkgroep zich niet houden aan de veroordelingen dan moeten zij hoge dwangsommen betalen.Foster Parents Plan is momenteel actief in 43 landen. Foster Parents Plan Nederland ondersteunt ruim 300.000 Foster Parent-kinderen. Wereldwijd verlenen 14 donorlanden, waaronder Groot-Brittanië, Duitsland, Noorwegen, Canada en de Verenigde Staten, steun aan ruim 1 miljoen ingeschreven Foster Parent-kinderen. Aangezien de projecten in de omgeving van de Foster Parent-kinderen worden uitgevoerd, profiteren wereldwijd in totaal ruim 9 miljoen kinderen van de steun van Foster Parents Plan/Plan International.

last updated: 13/04/01

Deel: ' Foster Parents Plan verheugd over uitslag kort geding '
Lees ook