Foto-expositie geeft kijkje in de ziel van Utrechtse fotograaf


Veelbelovend fotografietalent exposeert met twee nieuwe series in Utrechtse galerie

UTRECHT, 20120521 -- Zondag 27 mei opent fotograaf Johan van Walsem zijn nieuwe solo-expositie ‘Innosense’ in Atelier de Werkvloer aan de Brigittenstraat 7 in Utrecht. De jonge kunstenaar geeft met twee nieuwe zinnenprikkelende series voor het eerst een kijkje in zijn ziel.

‘Innosense’ is open voor publiek tot en met 30 juni. Op eerste pinksterdag vindt om 15 uur de officiële opening plaats. Johan van Walsem’s fotografie kenmerkt zich door een krachtige, thematische weergave van het mannelijk lichaam. De geëxposeerde werken zijn te koop in gelimiteerde oplagen.

Een orthodox protestantse jongen worstelt zich los van de dogma’s van zijn opvoeding en balanceert op de richel van zijn zelfvertrouwen. De series ‘Interrogation’ en ‘Birth’, die tijdens de expositie hun première beleven voor publiek, gaan over de ontwikkeling van angst naar vrijheid. Johan van Walsem vertelt hiermee zijn persoonlijke verhaal: over hoe hij opgroeide en over zijn sprong in het diepe van de ‘boze en goddeloze’ wereld, over hoe hij zich in de zoektocht naar mannelijkheid losmaakt van zijn moeder. Meer informatie over deze series vindt u op www.johanvanwalsem.nl

In het zonovergoten pand van Atelier de Werkvloer vinden kunstenaars regelmatig een podium voor het presenteren van hun werk. Reggy Beurskens en Hanneke Ouwehand-van Hooff runnen samen de galerie en creëren daarmee een plek vol inspiratie en ontmoeting tussen kunstenaars en kunstliefhebbers.


Deel: ' Foto-expositie geeft kijkje in de ziel van Utrechtse fotograaf '
Lees ook