https://www.socsci.kun.nl/maw/antropologie/museum

Fototentoonstelling China (Yangtze)

Datum: 1 maart - 31 maart 1999

CHINA
Foto's van verdwijnend China

Fototentoonstelling van Wilma Manders

Door een kolossale stuwdam van ruim 1,6 kilometer breed zal over enkele jaren het water in China's langste rivier, de Yangtze, bijna 200 meter stijgen. In het 640 kilometer lange meer achter de dam zullen prachtige kloven en rotsformaties voorgoed onder water verdwijnen. Archeologische vindplaatsen en tempels van 1000 jaar oud zullen verloren gaan. Wilma Manders raakte gefascineerd door dit "verdoemde" gebied, haar passie voor fotografie en water kwamen hier samen. Ze vertrok in haar eentje met haar camera en een rugzak vol fotorolletjes naar een land waar ze nooit eerder was geweest en waarvan ze de taal niet sprak, om zo haar fascinatie, het verdwijnende China rond de Yangtze, op de gevoelige plaat vast te leggen.

De foto's die ze maakte zijn te zien in de Galerij van de Universiteitsbibliotheek te Nijmegen. Ze geven niet alleen een fraai beeld van het Chinese landschap, maar ook van de Chinese mens. Wilma Manders laat ze onbevangen voor de camera poseren of treft ze in hun bezigheid. Behalve van de Yangtze maakte ze foto's in Beijing en Shanghai. Ze fotografeerde eeuwenoude beelden en schilderingen in de grotten van Dazu en legde de oogst en natuur in Yangshuo vast.

Wilma Manders is lerares aan een basisschool te Nijmegen. Haar vader wist haar als kind al vroeg voor fotografie te interesseren. Ze volgde fotocursussen en sloot zich aan bij een fotoclub.

Galerij Universiteits Bibliotheek
Katholieke Universiteit Nijmegen
Erasmuslaan 36, Nijmegen

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 maandag t/m donderdag van 19.30 tot 22.00
zaterdag van 9.00 -12.30u

TOEGANG GRATIS

Voor informatie: tel. 024-3615577, Nijmeegs Volkenkundig Museum

Organisatie: Nijmeegs Volkenkundig Museum

adres: Postbus 9104

woonplaats: 6500 HE Nijmegen

Telefoon: 024-3615577

Deel: ' Foto's van verdwijnend China in Nijmeegs Volkenkundig Museum '
Lees ook