Fotoexpositie Ana Carvalho, (On)zichtbare stad


Nauwelijks waargenomen elementen van de gevarieerde wereld die een stad is

AMSTERDAM, 20100927 -- In Galerie LWW in Amsterdam opent op 23 oktober 2010 de expositie van foto's van de Portugese fotografe Ana Carvalho.

In de expositie `(On)zichtbare Stad' gaat het niet om herkenbare foto's van welbepaalde steden. Ana Carvalho fotografeert zichtbare maar vaak nauwelijks waargenomen elementen (zoals muren, affiches, ramen) van de gevarieerde wereld die een stad is en wil daardoor iets laten zien van wat steden gemeen hebben. Datgene wat ongrijpbaar schijnt, losstaat van ruimte en tijd. Zo wordt alles deel van een (abstracte) compositie, ook personen.

Ana Carvalho (Porto 1952) werkt als vertaalster bij de Europese Unie. Bovendien heeft ze literatuur uit het Duits en het Nederlands vertaald in het Portugees (o.a. Hugo Claus, Cees Nooteboom en Judith Herzberg). Sinds twee jaar fotografeert ze en ze heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een meester in het vangen van onooglijke voorwerpen, kleuren, schaduwen en bijzondere vormen. De camera is voor haar een penseel. Ana Carvalho exposeerde eerder in het VUmc en Galerie LWW, beide in Amsterdam en bij de Europese Unie in Brussel.

Galerie LWW


Deel: ' Fotoexpositie Ana Carvalho (On)zichtbare stad '
Lees ook