Gemeente Deventer

Fototentoonstelling projecten Wereldwinkel Deventer in Stadskantoor

De Wereldwinkel Deventer exposeert van 26 september tot en met 18 oktober foto?s van haar drie jongste projecten in het Stadskantoor, Burseplein 20. Het gaat om een project uit 1999 van een boomkwekerij in Kenia, uit 2000 van een weeskinderenproject in Uganda en het huidige project, een geplande uitbreiding en verbetering van een huishoudschool in Ghana. Voor dit laatste project gaat de Wereldwinkel samen met de stichting Empower, collecteren van 15 tot 20 oktober.

Het project in Kenia is een groot succes. De boomkwekerij heeft met hulp van de Wereldwinkel een waterput geslagen, waardoor de opkweek van jonge zaailingen gegarandeerd is. De bomen worden gekweekt voor de directe behoefte aan fruit en het bestrijden van erosie. Het resultaat is zo goed, dat nabije bedrijven de kunst van het milieubewust kweken overnemen. Het hout van de bomen wordt gebruikt voor nieuwe beelden voor eerlijke handel.

Het project in Uganda is ook goed verlopen. De stichting Kinderen van Uganda uit Bathmen is er met een bijdrage van de Wereldwinkel in geslaagd opvang te creëren voor weeskinderen op het platteland van Uganda. Voor de scholing van de kinderen is een computerlokaal gerealiseerd, dat de kinderen kans geeft op een betere toekomst. Het hele dorp profiteert van de diensten die dit centrum te bieden heeft.

Het huidige project, het uitbreiden en verbeteren van een huishoudschool in de stad Mpraeso in Midden Ghana, is noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de voorwaarden die Ghana stelt aan scholen die staatsexamens mogen afnemen. De Ghanezen hebben de aansluiting op het elektriciteitsnet dit jaar zelf gedaan. Er moet nog een slaapzaal komen, met bijbehorende eetzaal en sanitaire voorzieningen.

Lezing

In het gebouw van de FNV aan de Smedenstraat 102 is op maandag 8 oktober om 19 uur een lezing over deze projecten. K. Bronk van de Fair Trade Organisatie vertelt over Kenia, J. Brandt van de stichting Kinderen van Uganda doet verslag van het project van 2000 en G. Rullmann Schmidt van de stichting Empower licht het huidige project in Ghana toe. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Wereldwinkel Deventer, Nieuwstraat 56, telefoon 0570- 672065 of met het Gemeentelijk Informatiecentrum in het Stadskantoor, Burseplein 20, telefoon 0670- 693333.

Zoekwoorden:

Deel: ' Fototentoonstelling Wereldwinkel Deventer in Stadskantoor '
Lees ook