Gemeente Velsen

Velsen, 04-09-2001

OZB-aanslagen in Velsen door te nauwkeurige afronding eerst verkeerd berekend

OZB-aanslagen in Velsen door te nauwkeurige afronding eerst verkeerd berekend

Het nieuw softwarepakket vanaf dit jaar door de gemeente Velsen gebruikt voor het berekenen van de OZB-aanslagen, blijkt in eerste instantie verkeerd te zijn ingesteld. Het gebruikersdeel van de aanslag voor woningen en niet-woningen is daardoor in een aantal gevallen te hoog uitgevallen, met een maximum van ongeveer zeven gulden per object.
De waarde van de objecten dient volgens wettelijke voorschriften naar beneden te worden afgerond op een veelvoud van 5.000 gulden, maar door de verkeerde (te nauwkeurige) instelling is de waarde in eerste instantie afgerond op een veelvoud van 1.000.

De gemeente heeft de betrokken belastingplichtigen inmiddels per brief geïnformeerd. Indien de aanslag al is betaald, zal de gemeente het teveel betaalde terugstorten. Voor degenen die nog niet hebben betaald, is in de brief aangegeven wat het juiste bedrag van de aanslag is.

De gemeente heeft inmiddels maatregelen genomen om herhaling van een verkeerde afronding van de waarde in de toekomst te voorkomen.

Deel: ' Fouten in OZB-aanslagen Velsen door nauwkeurige afronding '
Lees ook