---

Ministerie van Defensie---

Wachttijd 2 uur tijdens de vlootdagen (H. Oudendorp)

Fraai weer veroorzaakt topdrukte op vlootdagen

14-07-2002

Special: Nationale Vlootdagen Koninklijke Marine

Het fraaie zomerweer veroorzaakte zondag (14 juli) topdrukte tijdens de laatste dag van de Nationale Vlootdagen. Iedereen die de marine van dichtbij wilde zien moest vaak wel geduld oefenen. In de loop van zondagmiddag was de wachttijd voor een bezoek aan de onderzeeboot Hr. Ms. Bruinvis opgelopen tot twee uur.

Toch viel er geen onvertogen woord want er was intussen genoeg te zien. Zo lagen drie vervaarlijk snel uitziende Britse Patrouilleboten van de Royal Navy vlak achter de onderzeeboot. Deze Archerclass schepen met de namen HMS Archer, HMS Explorer en HMS Example hebben twee dieselmotoren die elk 1000 BHP ontwikkelen. De topsnelheid is echter 'maar' 20 knopen wat een van de bemanningsleden de opmerking deed maken "It looks fast". De HMS Explorer wordt gebruikt voor opleidingsdoeleinden ten behoeve van Britse Marinecadetten.

De wachttijd voor het nieuwste fregat van de Koninklijke Marine, Hr. Ms. De Zeven Provinciën, met aan boord een Lynx-helikopter, liep ook aardig op zodat de meeste bezoekers van het schip in elk geval rood verbrand naar huis togen. Maar men vond het de moeite waard. Op de wal en in de expositietenten was het gezellig druk. Werd door de Marinierskapel tijdens een optreden een bekende melodie gespeeld dan zong het publiek mee. Bij het swingende optreden van de Steelband kon men moeilijk stil blijven zitten.

Meer informatie Nationale Vlootdagen Koninklijke Marine: www.nationalevlootdagen.nl

Britse Patrouilleboten tijdens de vlootdagen (H. Oudendorp)

Zoekwoorden:

Deel: ' Fraai weer veroorzaakt topdrukte op vlootdagen '
Lees ook