Alcatel

Persberichten

France Telecom selecteert Alcatel's DWDM OPTINEX(tm) familie voor haar pan-Europese en nationale netwerken

Genève, 13 oktober 1999 - France Telecom heeft Alcatel geselecteerd als de turnkey-leverancier van zowel DWDM- als SDH apparatuur voor haar pan-Europese en nationale netwerken. De apparatuur wordt geïnstalleerd in 40 steden in 16 landen. De installatie van de netwerken is al begonnen en wordt afgerond in 2001. Als turnkey leverancier zal Alcatel de netwerken installeren en in dienst stellen.

"Door Frankrijk te kunnen bijschrijven op de lijst van landen waar onze oplossingen zijn ingezet bevestigd Alcatel eens te meer haar wereldleiderschap op het gebied van DWDM"; zegt Christian Reinaudo, directeur van Alcatel Optics.

Alcatel's Optinex DWDM technologie lost de bottlenecks in netwerken op door de transmissie capaciteit van glasvezelkabels te verhogen. Het stelt operators daarmee in staat tegemoet te komen aan de snel groeiende vraag naar bandbreedte die wordt veroorzaakt door de snelle groei van Inernet Protocol (IP) verkeer. Alcatel is een wereldwijde leider in deze technologie met een jaarlijkse omzet van meer dan 2,5 miljard gulden.

De Alcatel OPTINEX product lijn van carrier-class vaste en submarine transmissie apparatuur biedt een enkel, multiservice platform dat een brede hoeveelheid van diensten variërend van IP leased lines, frame relay en Virtual Private Networks tot ATM diensten.

Over Alcatel Alcatel bouwt de volgende generatie netwerken en biedt daarmee geïntegreerde end-to-end voice en data oplossingen aan gevestigde en nieuwe operators en bedrijven en consumenten. Met 120.000 medewerkers en een omzet van EURO 21.3 miljard (46 miljard gulden) is Alcatel actief in meer dan 130 landen. De Nederlandse vestiging van Alcatel in Rijswijk biedt werk aan ongeveer 800 medewerkers.


Deel: ' France Telecom selecteert Alcatel's DWDM Optinex '
Lees ook