Frankrijk meest toerist onvriendelijk


Breda, 20130603 -- De website GoedkopeVakantie.com heeft onderzoek gedaan onder haar bezoekers naar welke landen in Europa meest onvriendelijke worden bevonden door de Nederlanders. De Fransen kwamen uit dit onderzoek als meest onvriendelijk naar voren. Zij kregen 28 procent van de 735 stemmen en lieten daarmee de Russen (14 procent) en de Engelsen (11 procent) ver achter zich.

Bevolking

De Duitse en Italiaanse bevolking is met een percentage van 9 en 7 procent ook minder geliefd. De daarop volgende landen zijn Spanje en Polen met 6 procent en tot slot Turkije met 4 procent (afb). Echter vinden wij Nederlanders onszelf een goede gastheer, aangezien een grote meerderheid (82 procent) zichzelf vriendelijk opstelt voor buitenlandse toeristen. 

Beslissende factor

Van de 735 respondenten geeft 31 procent aan dat het de bevolkingsvriendelijkheid een beslissende factor is als het gaat om het kiezen van een vakantieland. 53 procent neemt het mee in het besluit en de overige respondenten (16 procent) vinden de bevolking niet belangrijk bij het maken van een keuze.

Vriendelijke landen 

Nederlanders zijn het meest te spreken over de Belgische, Griekse, Zwitserse en Nederlandse bevolking. Dit zijn volgens ons de meeste toeristvriendelijke landen van Europa.


Deel: ' Frankrijk meest toerist onvriendelijk '
Lees ook