Van : voorlichting NOS Radio en Televisie d.d. : 15 februari 2000 Nr. : 52

FRANS COLLIGNON GAAT NOS VERLATEN

Frans Collignon (49), hoofd van NOS-Teletekst, gaat op 1 mei a.s. de NOS verlaten. Hij heeft te kennen gegeven, na 12 jaar leiding te hebben gegeven aan deze afdeling, iets anders te willen gaan doen. Hij zal zich in opdracht van verschillende bedrijven (waaronder de NOS) gaan bezighouden met de inhoudelijke kant van nieuwe media. Hij richt zich daarbij vooral op de aansluiting van die nieuwe media bij het gewone dagelijkse gebruik.

Frans Collignon heeft sinds 1988 leiding gegeven aan NOS-Teletekst. In die tijd is NOS-Teletekst uitgegroeid tot een volwassen medium en tot marktleider met meer dan 2,5 miljoen gebruikers per dag. Het aantal pagina's steeg in deze periode van 500 tot zo'n 1000. De NOS-Teletekstredactie is daarnaast verantwoordelijk voor ondertiteling van Nederlandstalige programma's voor doven en slechthorenden. De laatste jaren wordt ongeveer de helft van de Nederlandstalige programma's, meer dan 5.000 uur per jaar, voor deze doelgroep ondertiteld.

Frans Collignon kijkt met plezier terug op zijn periode bij NOS-Teletekst: "Teletekst heeft zich de afgelopen jaren bewezen als informatieleverancier. Het is uitgegroeid tot een belangrijke nieuwsbron voor de Nederlandse bevolking en er is bijna geen tv-toestel te koop zonder Teletekst. De vertrouwde Teleteksttechniek heeft nog vele mogelijkheden, die de komende jaren steeds meer zullen worden toegepast. Ik zal daarbij nauw betrokken blijven.

Voorlichting NOS Radio en Televisie Fred de Vries 035 - 6775304

Deel: ' Frans Collignon gaat NOS-teletekst verlaten '
Lees ook