Aftreden griffier dr. Frans Teeuwen

Frans Teeuwen griffier bij de Illustere Lieve Broederschap neemt op 22 oktober 1999 afscheid na een bestuursperiode van vier jaar. Teeuwen, die jarenlang huisarts was in 's-Hertogenbosch, geeft  zijn leeftijd aanleiding aan als reden van vertrek. -Een ambtsperiode duurt vier jaar en op het eind van zijn tweede periode zou Teeuwen 76 worden.  

 'Het waren vijf tropenjaren,' zegt hij daarmee verwijzend naar de opeenvolgende restauraties van het pand van de Illusteere Lieve Vrouwe Broederschap in de Hinthamerstraat.  'Ik wil het ambt graag overdragen aan een jongere generatie."
Teeuwens opvolger is mr. Ruud -R.J.H.- Jurgens uit Vught. Jurgens, werkzaam bij de Afedling Directie Kantoren Nederland van Van Lanschot Bankiers, is vorig jaar inderhaast hoog op de kandidatenlijst van de Zwanenbroeders geplaatst om zijn benoeming mogelijk te maken. Het afscheid van huisarts Frans Teeuwen valt op de jaarlijkse vergadering van de Zwanenbroeders waarbij traditiegetrouw in aanwezigheid van een koninklijke gast de maaltijd wordt genuttigd. Maar dit jaar is er geen hoog bezoek te verwachten.
De griffier bewaakt het huishoudelijk reglement en is verantwoordelijk voor de uitgaven van 'het huis". Daarnaast voert hij het secretariaatschap over de post en de Nieuwsbrief van de Zwanenbroeders. De Illustere Lieve Vrouwe Broederschap is gevestigd in de Hinthamerstraat 94 in Den Bosch en is een genootschap dat sedert 1318 bestaat en na de reformatie is omgezet van een r.k. naar een oecumenisch getint gezelschap van min of meer aanzienlijke personen. Enkele leden van het Koninklijk Huis zijn toegetreden als Zwanenbroeder.

paul kriele, zuidwal 35  's-hertogenbosch tel 073 6910020 e-mail kriele.engel@wxs.nl.

Zoekwoorden:

Deel: ' Frans Teeuwen verlaat Illustere Lieve Broederschap '
Lees ook