Persberichten

van zaterdagmiddag 10 juli 1999
15:47 zaterdag 10 juli 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

Franse vader ontvoert kind van Assense moeder

Een 28 jarige Fransman en zijn vader hebben zaterdagmorgen rond 11.00 uur het anderhalf jaar oude zoontje van een 31 jarige vrouw uit Assen ontvoerd. De Fransman, van Algerijnse afkomst, is de vader van het jongetje.
Volgens afspraak zou hij zijn zoontje vandaag bezoeken. Eenmaal binnen heeft het tweetal de moeder bedreigd met z.g. paralizer, een stroomstootstok, en haar vervolgens met tape vastegbonden op een stoel. Daarna zijn vader en zoon er met het kleine kereltje vandoor gegaan in een auto waarvan getuigen het houden op een zilverkleurige / lichtblauwe space wagon of een bus. Eeveneens volgens getuigen ging het om een auto met een Frans kenteken dat eindigde op de cijfers 75, wat erop zou kunnen duiden dat de auto uit Parijs of directe omgeving zou komen.
De moeder heeft zichzelf uit haar vastegebonden positie kunnen bevrijden en via 112 de politie gebeld.
Er zijn onmiddellijk maatregelen genomen om de vluchtauto op te sporen. Zo is het KLPD gevraagd om op alle autosnelwegen naar het Zuiden naar de auto uit te kijken en via het Schengen Informatie Systeem is de ontvoering met een verzoek om aanhouding van de daders gemeld aan alle Schengen landen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Franse vader ontvoert kind van Assense moeder '
Lees ook