Politie Gelderland-Midden

Fraude met creditcards onderzocht in Wageningen


---
Wageningen, 30 juli 2002

Wageningse politie zet fraudeonderzoek voort

De politie in Wageningen zet haar onderzoek naar fraude met creditcards voort. Inmiddels heeft ze 7 aangiftes gekregen uit Wageningen en Bennekom. Uit de aangiften blijkt dat er een schade van ruim 23.300 is geleden door de diverse gedupeerden. De fraude zou gepleegd zijn sinds januari van dit jaar.

Kennelijk slagen onbekenden er in post uit brievenbussen te hengelen, waaruit gegevens van rekeningen en rekeninghouders blijkt. Deze gegevens worden misbruikt om creditcards aan te vragen. Dat is kennelijk ook gebeurd, want in verschillende landen (Nederland, Belgi, Duitsland en Ierland) wordt vervolgens ten laste van de gedupeerden geld opgenomen of rekeningen betaald.

Samenwerking
Hoewel de politie in haar onderzoek samenwerking heeft gezocht met andere politieregio's in den lande is ze er (nog) niet in geslaagd een verdachte aan te houden. Het onderzoek wordt waar mogelijk dan ook voortgezet. Daarbij roept de politie getuigen op om te reageren als zij zien dat mensen verdacht bij een brievenbus rondhangen, of nemen zij waar dat bij de afgifte van creditcards of andere betaalmiddelen onduidelijkheid bestaat rond een legitimatie van de identiteit. In al die gevallen verzoekt de Wageningse politie u direct contact met haar op te nemen op telefoonnummer 0900 - 8844. Maar ook als u over andere informatie denkt te beschikken die met dit fraudeonderzoek te maken zou kunnen hebben, komt de politie graag met u in contact.


- - -
Harry Munniksma (0318 - 688221)

Deel: ' Fraude met creditcards onderzocht in Wageningen '
Lees ook