Ingezonden persbericht


Freecom introduceert FS-1 externe cd-brander

Delft, 8 mei 2002 - Freecom presenteert de FS-1: een nieuwe externe, elegant vormgegeven cd-brander. De externe cd-rw is een combinatie tussen een strak ontwerp en geavanceerde technologie. De brander heeft een snelheid van 16x en herschrijft met een snelheid van 10x. De leessnelheid is 40x.

De Freecom FS-1 is de handzame tegenhanger van de FX-1, die Freecom begin dit jaar op de markt bracht, en is de oplossing voor mensen die niet gebonden willen zijn aan een plek voor het branden van hun cd
's. De afmetingen van de
zilverkleurige drive met metallic afwerking zijn 1,7 x 14,6 x 14,4 centimeter (HxBxL). Het apparaat weegt minder dan 380 gram en is dus overal mee naartoe te nemen.

Er zijn twee varianten van de FS-1: een met een CardBus- en een met een USB-2-aansluiting. De drive is uitgerust met Buffer Underrun Preventie technologie, waardoor het 'mislukken' van cd's tot het verleden behoort. De Freecom FS-1 met CardBus-kabel is de oplossing voor alle gebruikers van notebooks. En met de USB-2-kabel kan de FS-1 worden gekoppeld aan alle computers via de USB-2- of USB-1-poort. Het opslaan van gegevens of het maken van multimedia-cd's kan daarmee eenvoudig worden gedaan, op elke plaats en op elk moment.

Bijgeleverd

Freecom levert de FS-1 inclusief een CardBus- of USB-2-aansluitkabel, universele AC Adapter, cd-r media en natuurlijk een meertalige handleiding. De FS-1 bevat ook een uitgebreid softwarepakket. Naast Roxio EasyCD Creator 5 en Direct CD bestaat de kit verder uit de muzieksoftware van Liquid Audio. Tevens biedt Freecom volledige ondersteuning voor de FS-1: twee jaar on-site garantie*. De Freecom FS-1 ligt nu in de winkels voor de aanbevolen verkoopprijs van 299 euro (incl. BTW).


* De garantie voor on-site vervanging geldt in UK, D, F, NL, B, L, CH en A. Andere landen volgen spoedig.


- einde persbericht -

Over Freecom

Freecom Technologies is producent van digitale opslagtechnieken en voorziet in multimediale opslagoplossingen. Via eenvoudige verbindingen bieden deze snel toegang tot digitale gegevens. Gebruikers beschikken met producten van Freecom over een hoge mate van flexibiliteit en tal van verbindingsmogelijkheden. Freecom onderscheidt zich hiermee duidelijk van andere aanbieders. Freecom brengt de cd-writers FX-1, FS-1,Traveller II, Portable II en Internal Series, de FireWire HardDrive, de CD/DVD ThinServer, professional TapeWare Storage-oplossingen, connectiviteitskabels en de voordelige Beatman II MiniCD/MP3-speler op de markt. Het hoofdkantoor van Freecom is gevestigd in Delft. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Japan, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, België en Zwitserland.

Zie voor meer informatie over Freecom en haar producten: www.freecom.com

Deel: ' Freecom introduceert FS-1 externe cd-brander '
Lees ook