Freecom introduceert 's werelds eerste vierkante mobiele harde schijf


‘Mobile Drive Sq’ is voorzien van een strak design en is zowel praktisch als stijlvol

RIJSWIJK, 20111115 -- Freecom, onderdeel van Mitsubishi Kagaku Media en bekroonde fabrikant van externe harde schijven en draagbare opslagapparatuur, stelt vandaag de Mobile Drive Sq voor, een mobiele harde schijf met een innovatieve vierkante basisvorm; wereldwijd de eerste in zijn soort. Met zijn opvallende verschijning en state-of-the-art technologie is deze unieke schijf net zo elegant als praktisch.

“De Mobile Drive Sq voldoet aan alle verwachtingen van een mobiele harde schijf van hoge kwaliteit,” zei Cas de Heus, marketing en communicatie manager EUMEA bij Freecom. “Vanuit praktisch oogpunt is hij snel, draagbaar en gebruikersvriendelijk. Zijn uiterlijke verschijning creëert een wow-effect – de stijlvolle behuizing gaat perfect samen met elke notebook of computer en de  Mobile Drive Sq is naast tijdloos de enige in zijn soort op de markt. En dat bij elkaar zorgt ervoor dat de nieuwe Mobile Drive Sq nu al is onderscheiden met een prestigieuze iF product design award 2012.”

Ontworpen in samenwerking met de alom geprezen industriële ontwerper Arman Emami; de Freecom Mobile Drive Sq heeft een roestvrij stalen, gezandstraalde behuizing waardoor vingerafdrukken en krassen geen kans maken. Een extra plastic band beschermt de schijf tegen stoten en de combinatie van het dunne metalen oppervlak met de plastic band resulteert in een strak en duurzaam lichtgewicht.


Ontworpen door Arman Emami
“Met de Mobile Drive Sq hebben we sensuele, organische lijnen gecomponeerd zonder de eenvoud van geometrische basisvormen uit het oog te verliezen,” zei Arman Emami, oprichter van de Berlijnse ontwerpstudio EmamiDesign. “Het resultaat is een product dat mensen overal willen gebruiken – de hoge kwaliteitsdesign straalt er vanaf en dat is precies wat de markt verwacht van Freecom.”

Beschikbaar in opslagcapaciteiten 500GB en 1TB heeft de Mobile Drive Sq een USB 3.0 aansluiting waardoor gebruikers bestanden over kunnen zetten met snelheden tot wel 130MB/s – hierdoor is de schijf perfect voor zakelijk en thuisgebruik, waarbij men snel een back up wil maken van informatie. De Mobile Drive Sq is voorzien van stroom door de USB-poort, gebruikers pluggen de schijf eenvoudig in hun PC of Mac en slepen bestanden gemakkelijk heen en weer om deze bestanden te delen met vrienden, familie en collega’s.  

De afmetingen van de compacte Mobile Drive Sq zijn 12 x 12 x 1.05/1.3 cm en past gemakkelijk in een tas, waardoor je de schijf altijd mee kunt nemen. De mobiele schijf wordt ondersteund door Nero backup software voor windows en is ook voorzien van een energiebesparende ‘Green Button’ functie die de schijf automatisch in de standby modus zet wanneer deze niet gebruikt wordt.


Prijzen en beschikbaarheid
De Freecom Mobile Drive Sq is direct beschikbaar in 500GB en 1TB. De verkoopadviesprijs
is 99 en 149 EUR respectievelijk. Freecom biedt twee jaar garantie en onbeperkte helpdesk ondersteuning voor dit product.


Over Freecom
Freecom staat sinds 1989 voor innovatieve- en professionele digitale oplossingen. Elk product is ontworpen, ontwikkeld en gecertificeerd onder de hoogste kwaliteitsstandaarden in Duitsland om u
optimale tevredenheid te garanderen. Ons technische ontwikkelingsproces, het gebruik van componenten van hoge kwaliteit en Duitse kwaliteitsinspectie-standaarden verzekeren u dat u een produkt aanschaft van superieure kwaliteit en betrouwbaarheid. Om aan uw hoge verwachtingen te kunnen voldoen, worden alle Freecom producten geleverd met een (verlengbare) garantie en onbeperkt gratis helpdesk-ondersteuning.


Deel: ' Freecom introduceert 's werelds eerste vierkante mobiele harde schijf '
Lees ook