Freecom lanceert mobiele harde schijf voor extreme omstandigheden


ToughDrive Sport; innovatieve, avontuurlijke mobiele harde schijf voor elke omgeving, elke situatie

RIJSWIJK, 20090318 -- Freecom, fabrikant van innovatieve externe opslag- en multimedia-apparatuur lanceert vandaag de `ToughDrive Sport'; een duurzame, volledig schokbestendige- en mobiele externe harde schijf gegoten in een zeer sportief/avontuurlijk jasje. Deze sportieveling is ontworpen om zware omstandigheden de baas te zijn en de waardevolle opgeslagen gegevens te beschermen in elke omgeving, tijdens elke situatie...

OPTIMALE GEGEVENSBESCHERMING
De ToughDrive Sport wordt gekenmerkt door de praktische ring in één van de hoeken zodat de harde schijf gemakkelijk aan een tas of aan een riem kan worden bevestigd. Door deze bijzondere feature kunnen mensen hun data altijd bij zich dragen, hands-free. Als een volwaardig lid van de ToughDrive familie overleeft ook de ToughDrive Sport een val twee meter hoogte en is beschermd tegen verschillende weersinvloeden die hand in hand gaan met outdoor activiteiten. Zo worden gegevens altijd fysiek goed beschermd. Niet alleen fysiek zijn de gegevens optimaal beschermd, maar ook door de wachtwoord-beveiliging, waarbij het wachtwoord wordt versleuteld en opgeslagen op een 256bit hardware chip, worden gegevens optimaal beschermd. Om toegang te krijgen tot de harde schijf, dient altijd het wachtwoord ingevoerd te worden. Zelfs in het geval dat de schijf gestolen of verloren raakt kan niemand bij de opgeslagen gegeens zonder het wachtwoord. Dat is optimale gegevensbescherming.

100% MOBIEL, 100% BEVEILIGD
De ToughDrive Sport heeft een `outdoor/sport design' en om deze uitstraling compleet te maken is een Turbo USB-kabel, die veel weg heeft van een origineel klimtouw, geïntegreerd en kan eenvoudig rondom de harde schijf worden in- en uitgeklikt. Hierdoor zijn overige kabels tevens overbodig geworden. Zelfs een stroomadapter hoeft niet meer ingepakt te worden en daarmee is de nieuwe ToughDrive Sport niet alleen 100% sterk en stoer, maar ook nog eens 100% mobiel door de compacte afmetingen en de robuustheid. Het interne anti-shock mechanisme beschermt de harde schijf tegen een onvoorziene val die normaliter de schijf stuk zou kunnen maken. Dat zou dan kunnen leiden tot het verlies van video's, foto's en muziek, of spreadsheets en (vertrouwelijke) documenten.

VAN SAFARI TOT BOORPLATFORM
"Tegenwoordig verwacht men dat data mobiel en veilig is, opgeslagen data gaat mee op reis en de stijlvolle ToughDrive Sport is perfect ontworpen hiervoor. De ToughDrive Sport is gemaakt voor mensen met een ondernemende, actieve outdoor lifestyle," zegt Axel Lucassen, co-founder en executive senior VP van product line management & marketing. "Of het nu gaat om een backpacker die de wereld rondtrekt en de harde schijf gebruikt om foto's op te slaan van de plaatsen die hij bezoekt of een forens die dagelijks naar en van kantoor fietst of een scheepswerktuigkundige die in stormachtig weer aan het werk is; het is in alle gevallen essentieel dat informatie mobiel is en in staat is eventuele vallen en schokken te doorstaan."

De ToughDrive Sport kan tot 500GB aan informatie opslaan en de Turbo USB 2.0-verbinding maakt 30% snellere gegevensoverdracht mogelijk. De ToughDrive Sport wordt tevens gekenmerkt door encrypted wachtwoord-beveiliging waarbij het wachtwoord van de gebruiker wordt versleuteld en opgeslagen op een 256bit hardware chip. Om toegang te krijgen tot de schijf, dient de gebruiker het wachtwoord in te voeren. Deze extra beveiliging geeft klanten rust en zekerheid over hun meest vertrouwelijke en gevoelige informatie. Zelfs in het geval dat de schijf gestolen of verloren raakt kan niemand bij de opgeslagen content komen zonder het wachtwoord. De schijf zou eerst opnieuw geformatteerd moeten worden, wat zou leiden tot het automatisch wissen van alle opgeslagen data, waardoor men verzekerd is dat informatie niet in de verkeerde handen valt.

AANVULLENDE INFORMATIE
De nieuwe ToughDrive Sport is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 109 EUR voor de 250GB-versie, 129 EUR voor de 320GB en 169 EUR voor de 500GB-versie.


Deel: ' Freecom lanceert mobiele harde schijf voor extreme omstandigheden '
Lees ook