Fries bedrijf haalt €751,- op met veiling FC Groningen shirt


Opbrengst gaat volledig naar KiKa

GRONINGEN, LEEUWARDEN, 20151230 -- Een ICT-bedrijf uit Friesland heeft 751 euro opgehaald bij de veiling van een gesigneerd bekerfinaleshirt van FC Groningen. Het shirt is van middenvelder Tom Hiariej en staat boordevol handtekeningen van spelers die meespeelden tijdens de bekerfinalewedstrijd van 2015 tussen FC Groningen en PEC Zwolle. Domino ICT doneert de opbrengst in zijn geheel aan KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. De hoogste bieder was de familie Danser, van het Groninger bedrijf Danser van Gent Shipping.

Nadat er 36 biedingen waren gedaan,  deden zij toch echt het hoogste bod. De familie werd daarmee de gelukkige eigenaar van het felbegeerde shirt. Andries Danser: “We doneren ieder jaar een bedrag aan KiKa en we zijn supporters van FC Groningen, dus we moesten en zouden het hoogste bod uitbrengen”. Hoewel het shirt nu van de familie is, moeten ze toch nog even wachten tot ze het unieke shirt aan hun muur kunnen hangen. De familie keert pas eind februari terug van hun huidige reis op zee.

Verkeerd shirt in verkeerde provincie
Domino ICT kreeg het shirt begin november in handen nadat eigenaar Lex Brouwer had deelgenomen aan een verloting van Payt, een van de shirtsponsors van FC Groningen. Het Groningse incassosoftwarebedrijf verlootte het voetbalshirt onder bezoekers van de promotiedagen. De ‘gelukkige’ Friese winnaars zetten, nadat ze het shirt hadden ontvangen, een actie op touw, omdat ze vonden dat een legendarisch shirt als dit niet in Friesland thuishoort. Via de website Onlineveilingmeester.nl konden liefhebbers, fans en supporters van FC Groningen tegen elkaar opbieden en het shirt op die manier terughalen naar Groningen.

Bijzonder shirt
Het gesigneerde shirt is een herinnering aan de bekerfinalewedstrijd van 2015, die werd gespeeld tussen FC Groningen en PEC Zwolle. Tijdens die wedstrijd sleepte FC Groningen met 2-0 de felbegeerde KNVB-beker binnen. De overwinning van de beker door FC Groningen was de eerste sinds het bestaan van de club. Het shirt van Hiariej staat boordevol handtekeningen van Groningse spelers die meespeelden in de bekerfinale. Initiatiefnemer Werner Bergsma, accountmanager bij Domino ICT: “Dit shirt móest terug naar Groningen. Ik vond het doodzonde dat het shirt - waar dé Groningse overwinning van de eeuw mee is behaald - in een kantoorlade van een Fries kantoor zou belanden. De familie Danser heeft als echte FC Groningen supporter een flinke duit in het zakje gedaan en het shirt daarmee voor eeuwig terug naar Groningen gehaald. Stichting KiKa is blij met de donatie.”


Deel: ' Fries bedrijf haalt 751 euro op met veiling FC Groningen shirt '
Lees ook