Fries bedrijf veilt legendarisch FC Groningen shirt


Opbrengst gaat volledig naar KiKa

LEEUWARDEN, 20151218 -- Een ICT-bedrijf uit Friesland start vandaag met een ludieke actie, waarbij een FC Groningen voetbalshirt van de bekerfinale van 2015 wordt geveild door Onlineveilingmeester.nl. Domino ICT uit Leeuwarden kreeg het shirt begin november in handen nadat eigenaar Lex Brouwer had deelgenomen aan een verloting van Payt, een van de shirtsponsors van FC Groningen. Het incassosoftwarebedrijf verlootte het voetbalshirt onder bezoekers van de promotiedagen. Tijdens de wedstrijd won FC Groningen met 2-0 van PEC Zwolle, waarmee de Groningse club voor het eerst in haar bestaan de felbegeerde beker binnensleepte.

Gronings sentiment
De ‘gelukkige’ Friese winnaars zetten de actie op touw, omdat ze van mening zijn dat een dusdanig belangrijk shirt niet in Friesland thuishoort. Bovendien willen ze met de actie aandacht vragen voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij, die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker. De twee bedrijven Payt en Domino ICT hebben daarom een veilingactie in het leven geroepen. Via de website van Onlineveilingmeester.nl kunnen liefhebbers, fans en supporters van FC Groningen het shirt terughalen naar Groningen. De hoogste bieder mag het shirt na de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht op 17 januari 2016 komen ophalen in het supportershome van FC Groningen. De opbrengst van de veiling gaat in zijn geheel naar KiKa. Bieden kan na gratis registratie op Onlineveilingmeester.nl vanaf vrijdag 18 december 16.00 uur. De veiling sluit maandagavond 28 december om 20.00 uur en is terug te vinden via de volgende link: https://www.onlineveilingmeester.nl/nl/#!/veilingen/1385

Bijzonder shirt
De overwinning van de beker door FC Groningen is de eerste in het bestaan van de club. De Groningse club stond een keer eerder in de finale, in 1989, maar verloor destijds met 4-1 van PSV. Het shirt met nummer 24 staat boordevol handtekeningen van Groningse spelers die meespeelden in de bekerfinale. Initiatiefnemer Werner Bergsma: “Dit shirt móet terug naar Groningen. Het zou toch doodzonde zijn dat het shirt waar dé Groningse overwinning van de eeuw mee behaald is ergens in een kantoorlade van een Fries kantoor zou belanden. Ik hoop van harte dat de Groningse fans een duit in hun zakje doen om het shirt terug te krijgen. Te meer omdat het geld ten goede komt aan een heel goed doel.”


Deel: ' Fries bedrijf veilt legendarisch FC Groningen shirt '
Lees ook