Klik hier voor behr.nl

PERSBERICHT
11/07/2002

Primeur Friesche Vlag: stevig cappuccinoschuim

Friesche Vlag introduceert half augustus als eerste cappuccinomelk die met behulp van een melkopschuimer altijd zorgt voor een lekkere stevige schuimlaag op de koffie. Thuis cappuccino maken met schuim dat niet stevig wordt of instort, is vanaf nu voorbij. Dankzij de cappuccinomelk van Friesche Vlag kan de liefhebber van de echte cappuccino uit Itali nu zelf thuis, zowel met espresso als met gewone filterkoffie, de lekkerste cappuccino maken. Bovendien is de cappuccinomelk ongeopend buiten de koelkast houdbaar.

Gaby van den Akker, productmanager van Friesche Vlag, licht toe: "Friesche Vlag verrast mensen graag op elk moment van de dag met de lekkerste zuivelproducten. Gebruiksgemak is hierbij belangrijk. Het opkloppen van de melk kan gemakkelijk met een opschuimer, die vervolgens in de magnetron gaat.
Het lekkere schuim is in een handomdraai gemaakt. We geven tijdens de introductie bij aanschaf van twee pakjes cappuccinomelk een gratis melkopschuimer cadeau." Friesche Vlag Cappuccinomelk is te vinden in het koffiemelkschap in de supermarkt. De melk is verkrijgbaar in een 250 ml verpakking geschikt voor 4 kopjes, voor een prijs van 1,19.

Verwenmoment
Luxe koffiesoorten zijn al lange tijd niet meer weg te denken uit cafs en restaurants. Cappuccino is veruit de meest populaire koffievariant. Meer dan de helft van de Nederlanders drinkt wel eens een cappuccino en van hen maken steeds meer mensen ook thuis cappuccino klaar. Toch evenaart deze cappuccino zelden de echte cappuccino die in een restaurant gemaakt of in Itali gedronken wordt. Uit onderzoek blijkt dat het visuele aspect van de perfecte cappuccino met het stevige schuim erg belangrijk is. Zodra de melk instort of matig is opgeschuimd, is cappuccino drinken minder aantrekkelijk. Hoe het eruit ziet, wordt uiteraard op de voet gevolgd door de smaak van de cappuccino. Daarnaast staat een lekker kopje koffie voor een moment van rust en genieten. Mensen gunnen zichzelf steeds meer kleine dagelijkse traktaties. Een cappuccino in plaats van een gewone koffie is hiervan een perfect voorbeeld. Met de cappuccinomelk van Friesche Vlag kan nu ook thuis het lekkere stevige schuim voor op de koffie gemaakt worden.

Over Friesche Vlag
Friesche Vlag is continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe zuivelproducten. Friesche Vlag is gespecialiseerd in de ontwikkeling, marketing, verkoop, productie en distributie van dagverse en langhoudbare zuivelproducten en koffieverrijkers. Het assortiment bestaat uit basiszuivel (o.a. melk, karnemelk, yoghurt en vla), zuiveldranken (Milk & Fruit en Drinkyoghurt), desserts en toetjes (o.a. Droomvla, Mousse&, Stracciatella, Bollino en Excellent Fruit), culinaire zuivel (o.a. Toefjes en Koksroom), zuivelsnacks (Breaker) en koffieverrijkers (Completa, Goudband, Halvamel en Balance). Friesche Vlag telt in totaal 650 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ede. Productielocaties zijn gevestigd in Arnhem, Groningen, Nijkerk en Drachten.


---

_____
Noot aan de redactie:

Beeldmateriaal is digitaal verkrijgbaar op
www.edelman-dlv.nl/pressroom
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Friesche Vlag
Patricia van Hooff
Tel: 0318-665 741
Email: p.vanhooff@frieschevlag.nl
Edelman-DLV
Eveline Bouman
Tel: 023 - 554 2030
E-mail: info@edelman-dlv.nl
http://www.edelman-dlv.nl/pressroom

Deel: ' Friesche vlag introduceert stevig cappuccinoschuim '
Lees ook