Provincie Friesland

Dizze tekst wurdt op it stuit oerset yn it Frysk

Friesland Vaart is weer voorbij

Een week vol plezier, herkenning en verrassing. Prachtige beelden van een vloot vaartuigen varend door het weidse Friese land, dorpen en steden. En overal werd men met enthousiasme ontvangen. De weergoden waren de organisatie gunstig gestemd. Onder een mild zonnetje en een matige wind trok men door de provincie.
Tot het vrijdag 29 juni werd.

Dikke wolken pakten zich samen. Het water werd opgestuwd tot een woelig geheel. In de buurt van de Galamadammen lagen de skûtsjes klaar voor de Business Race van Friesland Vaart. Het gezelschap, afkomstig uit geheel Nederland, stond wat lacherig in de ter plaatse opgerichte tent te wachten op de dingen die gingen komen. Menig angstige blik werd naar buiten en over het water geworpen.

Tot Jappie Bandstra namens de organisatie het woord nam. Met een grap en een grol bracht hij de lach terug op de gezichten. Maar daarnaast benadrukte hij dat er alleen gevaren zou worden als het verantwoord was. En er werd gevaren!

Onder soms barre omstandigheden van wind en water werd b.v. door het skûtsje "Op hoop van Zegen" van Peter de Koe snelheden van zo'n 17 kmh gehaald. Natuurlijk kwam dat ook door de prima bemanning en vakkundige opstappers van de Provincie Fryslân. Gastheer Siem Jansen stond, samen met zijn gasten voor de vakkundige ondersteuning van Peter en Paul de Koe.

Wat een prachtige tocht, wat een geweldige sensatie om zo met de elementen te vechten. Fryslân, anders maar zeker niet minder indrukwekkend!

Besjoch de foto's

2 july 2002

werom nei nijs

Laatste wijziging: 02-07-2002 , Sigrid Keimpema.

Zoekwoorden:

Deel: ' Friesland Vaart is weer voorbij '
Lees ook