Ingezonden persbericht


Persbericht
Leeuwarden, 25 augustus 2014

Frik Collection werpt nieuw licht op Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof vraagt de hoofdconservator van het Frik Collection Ceramic Museum om te reageren op de vaste collectie. De conservator plaatst objecten uit de Frik Collection tussen het gebruikskeramiek in het museum, verspreid over de verschillende zalen. De voorwerpen vertellen hun eigen verhaal maar werpen ook een nieuw licht op de klassieke museumstukken. Het experiment krijgt de naam van een van de objecten: Vindaloo in de 'Taj Mahal' en is te zien t/m 4 januari 2015.

Het idee
Het idee ontstaat tijdens een bezoek van de hoofdconservator van het Frik Collection Ceramic Museum aan Keramiekmuseum Princessehof. Ze weet opvallende parallellen te trekken tussen de FCCM-collectie en die van het Princessehof. Ze beweert bovendien dat je door goed te kijken het karakter en de stemming van de keramisten terugziet in de objecten die ze maken. Met Vindaloo in de 'Taj Mahal' wil Keramiekmuseum Princessehof de unieke visie van de FCCM-conservator delen met het publiek.

Meer dan keramiek
Soms is het meteen duidelijk wat er niet thuishoort in de vaste collectie, een andere keer is het even zoeken. Een ongebruikelijk gevormde Perzische vaas, een snavelbekpot met een wel heel lange snavel, schalen waar diertjes overheen lijken te kruipen, maar ook foto's, kookexperimenten en liefdesverhalen. Een ding hebben ze gemeen: ze vertellen een verhaal. Het Princessehof is verrast door de contrasten en de accenten die de conservator heeft aangebracht in de collectie en door het complimenterende effect. Het Frik Collection Ceramic Museum geeft bezoekers een eigen museumgids mee die de keuze van de conservator toelicht.

Vindaloo in de 'Taj Mahal' is te zien t/m 4 januari 2015.

Kijk voor meer informatie op www.princessehof.nl en op https://frikcollection.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Frik Collection werpt nieuw licht op Keramiekmuseum Princessehof '


Lees ook