EDISON STICHTING


PERSBERICHT
Hilversum, 25 januari 2003

Froger wint Edison Oeuvreprijs Nationaal 2003

De Edison Oeuvreprijs gaat naar een artiest met een groot en breed fonografisch oeuvre, naar een artiest die als voorbeeld dient voor anderen en die een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de muziekindustrie. De Edison Oeuvreprijs Nationaal 2003 gaat naar: René Froger. De gelukkige winnaar neemt op 6 maart zijn prijs in ontvangst tijdens de uitreikingen van de Edison Music Awards in de Heineken Music Awards te Amsterdam. Hij zal dan ook optreden en zo de aanwezigen bewijzen dat hij terecht zijn prijs gewonnen heeft.

Verantwoording Edison Stichting:
Het predikaat 'Nederlandse megaster' was voor het eerst van toepassing op René Froger. Zijn optredens trekken volle zalen en zelfs stadions. Meer dan 15 cd's heeft hij gemaakt, met muziek speciaal voor hem geschreven of met prachtige bewerkingen van al bestaande liedjes. Met zo'n cover Winter in America brak hij definitief door in 1988. Sindsdien scoort hij hit na hit, zo'n 40 kwamen daarvan rechtstreeks in de top 40. In 1994 won René Froger al eerder een Edison. Dat jaar trad hij op met de toen nog onbekende Celine Dion, nu 's werelds best verkopende artiest. Froger levert nog steeds kwaliteit, is een voorbeeld voor vele beginnende Nederlandse artiesten en is geliefd bij het publiek. De Edison Stichting meent dat hij deze eervolle Edison ten volle verdient.

De Edison Music Award 2003
De Edison Music Award is de prijs van de Nederlandse muziekindustrie voor een album van bijzondere kwaliteit en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De prijs is te vergelijken met bijv. de Grammy, de Brit Award en de Duitse Echo Award. De Edison Music Awards worden op 6 maart 2003 uitgereikt in de Heineken Music Hall. Het evenement wordt voor het eerst in lange tijd live uitgezonden, via SBS 6, en is ook te volgen via radio 538. Veel genomineerden en extra artiesten zullen aanwezig zijn en een groot aantal acts zal optreden. Voor de tweede keer in de geschiedenis kunnen fans en publiek het live-evenement meemaken, de kaartverkoop is inmiddels gestart.

Voor meer informatie en foto's van de bekendmaking kunt op werkdagen contact opnemen met The PR Factory, Genevion Keune: T 0346 555232

25 jan 03 12:09

Deel: ' Froger wint Edison Oeuvreprijs Nationaal 2003 '
Lees ook